Sport Hírek

2007.03.19. 10:20

A hajrában az egyenlítés is a levegőben lógott

NYÍREGYHÁZA- KECSKEMÉTI TE Nyíregyháza, 2500 néző. Vezette: Leitner (Vígh, Márkus). Nyíregyháza: Máthé - Miskolczi (Ambrusz 68.), Bagoly, Popa, Cornaci, Madar, Lippai (George 75.), Minczér, Zabos, Lengyel, Montvai (Szilágyi 41.). Edző: Gálhidi György. KTE: Nagy- Gyagya, Vass, Lungu, Szabó, Borsos (Kurucsai 69.), Rezes (Mojzes 53.), Kovrig, Somodi (Yannick 46.), Hegedűs, Csordás. Edző: Nagy Tamás.

-

A kecskemétiek busza Szajol után jobb első defektet kapott. A csapat egy Szolnokról kölcsönkért járművel folytatta útját és háromnegyed órás késéssel ugyan, de befutott a nyírségi városba. Az első húsz percben  mezőnyjáték folyt a pályán.

21. p.: Elmélázott a vendégek baloldali védelme. A labda egy kényszerítőzés után Madarhoz került, aki az alapvonalról viszszapasszolt, Montvai pedig 8 m-ről a kapuba lőtt, 1-0.

25. p.: Egy 50 méteres keresztlabda tisztán találta Zabost, aki nyugodtan lekezelhette azt - Gyagya késve keresztezett - és 10 m-ről a tehetetlen kapus fölött a hálóba lőtt, 2-0.

54. p.: Lungu késlekedett a labda elrúgásával. Madar megszerezte a játékszert és Szilágyihoz passzolt, akinek lövése után a labda Gyagyát is érintve vágódott a jobb alsó sarokba, 3-0.

57. p.: Kovrig 22 m-es szabadrúgásból csavarta a labdát a léc alá, 3-1. Ezután a KTE átvette a játék irányítását, a nyírségi gárda helyzetig sem jutott. 

72. p.: Hegedűs a kaputól 20 m-re átvette a labdát és fordulásból úgy lőtte ki  a felső sarkot, hogy a kapus a kezét sem tudta felemelni, 3-2. Továbbra is a KTE maradt fölényben és az egyenlítés is a levegőben lógott. Ám vagy elhamarkodottan lőttek kapura a játékosok, vagy az utolsó passzokba hiba csúszott.

92. p.: Vass a nyíregyházi térfélen szabálytalankodott George-dzsal, a játékvezető túl szigorúan egyből a piros lapot mutatta fel.
A KTE hét 21 éven aluli labdarúgót szerepeltetett. Így érthető, hogy a csapat játékán a fiatalság minden erénye - a küzdeni tudás, az akarat, a nagy lendület -, és hátránya -  a fegyelmezetlenség - is megmutatkozott.

A vendégek mindhárom gólja nagyobb figyelemmel elkerülhető lett volna. A volt NB I-es játékosokkal felálló Nyíregyháza némi szerencsével tartotta otthon a pontokat.

Kitűnt: Bagoly, Madar, Lippai, Montvai, ill. Kovrig, Csordás, Hegedűs.
További eredmények: Jászberény-Vecsés 1-0, Tuzsér-Bőcs 1-2, Budafok-Baktalórántháza 1-3, Békéscsaba-Makó 1-0, Ferencváros-Szolnok 0-0, Kazincbarcika-Jászapáti 1-1,  Karcag-Orosháza 1-0.

Nyíregyháza, 2500 néző. Vezette: Leitner (Vígh, Márkus).

Nyíregyháza: Máthé - Miskolczi (Ambrusz 68.), Bagoly, Popa, Cornaci, Madar, Lippai (George 75.), Minczér, Zabos, Lengyel, Montvai (Szilágyi 41.). Edző: Gálhidi György.

KTE: Nagy- Gyagya, Vass, Lungu, Szabó, Borsos (Kurucsai 69.), Rezes (Mojzes 53.), Kovrig, Somodi (Yannick 46.), Hegedűs, Csordás. Edző: Nagy Tamás.

- -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!