Sport Hírek

2007.01.13. 10:50

A dupla teher alatt, vajon mennyi lesz a tripla?

Egy biztos: a szombat piros betűs ünnepe lesz a kecskeméti sportéletnek! Több évtizedes hasztalan reménykedés után - végre - európai körülmények közt léphetnek pályára Bács-Kiskun fővárosának reprezentánsai.

R. I.

Csakúgy, mint 34 évvel ezelőtt, az első tétmérkőzést a férfi kosarasok játszhatják. A találkozó túl az avatóünnep fontosságán, ezúttal különös jelentőségű is: az eddig kizárólag idegenben bajnokizó Univer KSE a vártnál is többet bakizott, s most mindenki, játékos, csapatvezető és szurkoló győzelmet vár Meszlényi Róbert együttesétől.

Dupla teher nyomja tehát Lopatkáék vállát, lássuk be: nincsenek irigylésre méltó helyzetben! Az új létesítményben még alig edzettek néhányszor, a megnövekedett légtér - ezen csak az tud mosolyogni, aki még életében nem dobott kosárra! -, nagyon zavaró lehet a játékosoknak. Így a hazai pályát egyedül a szurkolók támogatása jelentheti, a csarnok ismerete semmivel sem  számít többnek a kecskemétiek számára, mint a vendég szombathelyieknek.

A házigazdáknál egyetlen újság, hogy szerződést (mint azt megírtuk) kapott Ben Adams. Az amerikai irányító a szezon végéig írt alá Kecskemétre, ám a megállapodás szerint a szerződés január 31-ig nyitott, addig a klub dönthet arról, hogy elégedett-e a játékossal és marasztalja a bajnokság végéig, vagy sem.
  
Az ellenfél Falcohoz megérkezett a hosszú ideje sérült Mario Bosnjak pótlására kiszemelt horvát Zeljko Zupic. A 25 éves, 205 centi magas centert egyhetes próbajátékra hívták - tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco KC Szombathely ügyvezetőjétől.A szombathelyiek kiszemeltjének leigazolását Mario Bosnjak nehezen javuló saroksérülése tette szükségessé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!