Sport Hírek

2006.09.12. 16:32

Kerékpárverseny Kecskeméten

T-Mobile Criterium Tour néven új kerékpárverseny-sorozat indul útjára. A sorozat második versenyeként 2006. szeptember 17-én (vasárnap) 10 órakor rajtol Kecskemét Város Kritérium Nagydíja, mely előtt - mint minden helyszínen - Városi Diákbajnokságot és nyílt futamokat rendeznek amatőrök részére.

-

A kerékpárosok Petőfiváros, Széktói utcából indulnak, majd a Vízmű u. – Vízöntő u. – Szüret u. útvonalon ismét a Széktói utcába érkeznek. (1 kör: 2 km)

Petőfiváros Kecskemét egyik legszebb lakóövezete, egy családi-házas kerület, ahol több szabadtéri sporteseményt, futóversenyt bonyolítottak már le. Klasszikus, négy jobbkanyaros körpálya, a cél előtt 150 m-rel egy kisebb töréssel.
A Vízmű u-i szakasz nem a főúton, hanem az azzal párhuzamosan futó szervizúton halad. A legkisebbek részére egy 600 m-es, rövidebb körpályát jelölttek ki. A célterület és a versenyközpont egy kb. 2 hektáros zöld park a Széktó és az Egyetértés u. kereszteződésében épül fel. 

Nézőként is érdemes részt venni a versenyen, hiszen a kerékpársport egyik leglátványosabb versenyszáma a kritérium verseny, melyek közös jellemzője, hogy városok központjaiban, a közönség számára folyamatos látványosságot nyújtó, 1-2 km-es körpályán kerülnek lebonyolításra.

Az értékelésbe beszámítanak az előre meghatározott körönként (pl. 3 körönként) beiktatott részhajrák, ahol pontokat lehet szerezni. Minden egyes részhajrában az első négy versenyző szerez pontot (5-3-2-1 pontokat).

A végén győz az a versenyző, aki a részhajrák során a legtöbb pontot gyűjtötte. Így a verseny folyamatos izgalmat nyújt, hiszen 2-3 percenként történik valami érdekes a pályán.

A T-Mobile Criterium Tour teljes pénzdíja eléri a 1,5 millió Ft-ot.

További részletek:
www.velo.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!