Sport Hírek

2006.09.07. 09:35

Bajai a kapitány, itt edzőtáboroznak majd a legjobbak

Szövetségi kapitány lett Kern Róbert. A Magyar Tradicionális Kyokushin Karate Szövetség nyári, nemzetközi edzőtáborában elődjének lemondása után nevezték ki a felnőtt férfi válogatott élére a Tetsushin Dojo Baja 3 danos mesterét.

-

- Álszerénység lenne azt mondani, hogy nem számítottam erre a feladatra. A válogatott jelentős része ugyanis tanítványom. Nagyon örültem a megtiszteltetésnek, büszkeséggel tölt el - nyilatkozta lapunknak Kern Róbert. - A szövetség elvárása, hogy a válogatott az Európa-, illetve világbajnokságon eredményesen szerepeljen, az 1-6. helyezéseket érjék el versenyzőink.

Ennek érdekében szeptembertől két-három hetente mini edzőtáborokat tartunk a keretnek Baján. Itt minden körülmény adott a szükséges munka elvégzéséhez. Igaz, ide kell utazni a fővárosból, Orosházáról, Füzesabonyból, Debrecenből, Győrből. A szűk keret 12 fős, de ezek az összetartások nyitottak, bárki részt vehet rajtuk.

Egyébként szeretném bevonni a munkába az utolsó éves juniorokat, akik hozzáállásuk és eredményeik alapján ezt kiérdemlik. Természetesen sok múlik a klubedzőkön, nélkülük nem lehet jól szerepelni. Nem szeretnék öntelt és buta lenni, hogy azt gondoljam, csak rajtam múlik az eredményesség.

A legfontosabb megmérettetés november végén a súlycsoport nélküli EB. Októberben elején pedig a súlycsoportos magyar bajnokság - foglalta össze terveit Kern Róbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!