Sport Bács-Kiskun

2016.10.11. 20:33

Tízmillió az úszóknak

Évek óta halmozzák a jobbnál-jobb eredményeket a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyzői, akik az országos bajnokságokon is rendre az élmezőnyben végeznek.

Tapodi Kálmán

Az utánpótlás nevelés terén kimagaslóan teljesítő szakosztály Európa-bajnokokat, világbajnoki érmeseket tudhat soraiban, s legjobbjaik – Juhász Adél és Juhász Janka –, már a felnőttek mezőnyében is letették a névjegyüket.

A város korábban is adott támogatást az egyesületnek, de amint azt a nyáron bejelentette a városvezetés: a magas szintű szakmai munkát azzal is elismernék, hogy megállapodást kötnek a klubbal. A nemrégiben elfogadott határozat szerint: most egy tételenként kivonatozott támogatási szerződés keretében biztosítja a továbbiakban a város az anyagiakat.  Az együttműködési megállapodás értelmében az önkormányzat évi 10 millió forinttal támogatja az úszó szakosztályt, a szerződés jövő év elején lép érvénybe és határozatlan időre szól. A megállapodást a szakbizottságok után, a képviselő-testület is támogatta.

A juttatást edzői bérre, uszodahasználatra és a működési költségek egy részére fordíthatják. A szerződés rögzíti, hogy a klub mikor használhatja az uszodát és a jövőben a sportolók ruházatán elhelyezik a város logóját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!