Sport Bács-Kiskun

2016.10.17. 13:12

Könnyed győzelem

Könnyedén győzött a Pécs vendégeként a HÉP-Kecskeméti RC a férfi élvonalbeli bajnokság 5. fordulójában. A hírös városi együttes eddig csupán egyetlen meccsét veszítette el a 2016/2017-es szezonban.

Borbély Károly

Ahogy arra számítani lehetett, nem jelentett különösebb akadályt a Pécs legyőzése a HÉP-Kecskeméti RC férficsapatának vasárnap délután. A Török P., Nagy P., Mészáros D., Csala, Szabó M., Erki – csere: Horváth K. (liberó), Balla, Leiner, Pesti – összeállítású hírös városi együttesnek egy óra sem kellett a 3:0-s (-20. -14, -10) siker eléréséhez a Baranya megyeiek otthonában.
– Az első szettben mindkét együttes nagyon sokat hibázott. A második és harmadik játékrészben már pontosabban játszottunk, és kicsit már a Barcika elleni rangadóra is készültünk, főleg a célzott nyitásokat gyakoroltuk – mondta Gyurkó Sándor, a KRC edzője.
A Kecskemét pénteken fogadta volna a Kazincbarcikát, de az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót, ezért október 25-én, kedden 18 órakor lesz a rangadó a Messzi István Sportcsarnokban.

– Jobb lett volna az eredeti időpont. Már csak azért is, mert szombaton és vasárnap foglalt lesz a Messzi-csarnok. De biztos találunk egy termet, ahol tudunk edzeni a hétvégén is. Annak azonban örülök, hogy tévés meccsen lépünk pályára, az mindig plusz motivációt jelent – tette hozzá Gyurkó, aki a Pécs elleni találkozó kapcsán Pesti Marcell játékát emelte ki.
A kecskeméti együttes eddig egyszer kapott ki az élvonalbeli bajnokságban, a Pénzügyőr vendégeként 3:2-re a harmadik fordulóban. Jelenleg a Kaposvár mögött második a hírös városi gárda a tizenegy csapatos tabellán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!