Sport Bács-Kiskun

2016.10.09. 12:05

Aquafitnesz-bemutató a fürdőben

Szombaton délután két alkalommal is aquafitnesz-bemutatót tartottak Tiszakécskén, a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben. A jelentkezők ingyen próbálhatták ki ennek a vízi mozgásformának az előnyeit.

Sz. T.

Fotó: Bosnyak Janos 0036709308105

Az aquafitnesz, mint vízi mozgásforma, több mint huszonöt éve indult hódító útjára. A sporttevékenység az aerobik és a fitnesz alapvető mozgásait egyesíti a vízben való ízületkímélő testmozgással, valamint az egészségre gyakorolt jótékony hatásával.

Ez a fajta testmozgás eredeti és hatékony módon használja fel a víz természetes ellenállását és felhajtóerejét. Számos előnye van az aquafitnesznek. Megterhelés nélkül mozgat át tetőtől talpig, de a kemény edzés ellenére is védve maradnak az ízületek, rugalmasabbak lesznek az izmok. Javul az anyagcsere- és a keringési rendszer, fejlődik az állóképesség és az egyensúlyérzék. Javul a testtartás is, csökken a vérnyomás, ízületi gyulladás esetén pedig segítséget nyújt. Az edzések után másnap nem lép fel izomláz. Nem kell hozzá tudni úszni sem, és nem lesz vizes senki haja.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Galériánkért kattintsona képre! Fotók: Szentirmay Tamás
[/caption]

Az aquafitnesz olyan testgyakorlási forma, amit minden egészséges ember végezhet. Ugyanakkor némelyik csoportnak, mint például, terhes nőknek, elhízottaknak, gyerekeknek és az időseknek, speciális helyzetükhöz vagy adottságukhoz kell igazítani a gyakorlatokat, Ezáltal az aquafitnesz – nagyon kevés kivétellel – biztonságos edzésmód csaknem mindenkinek. Ami fontos, hogy az edzéseket a saját szükségletekhez és célokhoz kell kialakítani!

A Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben, Tiszakécskén, minden kedden és csütörtökön 18.30-tól 19.30-ig kerül megrendezésre az aquafitneszóra, mely előzetes regisztrációhoz kötött.  Az edzés díja, a fürdőbelépőn felül 800 forint. Az edzéseket speciális eszközökkel végzik, melyek egy pár lábszárellenállásból, joggingövből, egy pár univerzális vízi súlyzóból és nudliból állnak. Az eszközök egy része lágyan simuló, azonnal meleg érzetet adó, igényes neoprén habanyagból készült.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!