Sport Bács-Kiskun

2015.12.26. 16:31

Sikeres félévet zárt a School Rugby program

A KARC Rögbi Szakosztálya hosszas előkészítés után 2015 őszén indította el SCHOOL RUGBY KECSKEMÉT nevű iskolai programját, melynek célja, hogy minél több általános iskolai diákkal ismertesse meg a tojáslabdás sportot.

baon.hu

Ezt megelőzően több iskolában már a tavasz folyamán tartott a KARC edzői stábja bemutató foglalkozást, majd az Ifjúsági Otthonnal karöltve nyári napközis táborban ismertette meg a gyerekekkel a rögbi alapjait. A program szeptemberi indulásakor kilenc helyi általános iskolával vette fel a kapcsolatot a program ötletgazdája és vezetője Nagy József, a Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskola testnevelő tanára.
Jelenleg heti rendszerességgel négy általános iskolában folynak a foglalkozások, ahol közel 140 tanuló pallérozódik Almási Bence és Nagy József edzők kezei alatt, míg elmondható, hogy a toborzásokkal és bemutatókkal együtt összességében a program mintegy 1300 diákot ért el az idei évben Kecskeméten.

- Büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre. Látom, hogy a srácok élvezik ezt az újfajta testnevelés órát. Mindkét, saját rendezésű városi tornánkon, szép számmal jelentek meg a diákok, valamint az Esztergomban megrendezett országos tornán, U10 és U12-es korosztályban elért eredmények alapján, azt kell hogy mondjam, hogy nem csak élvezik, de értik is a rögbit. (U10-ben 1. hely, U12-ben 2., 3. és 4 hely). Ha nem is lesz minden diákunkból rögbi játékos, akkor is biztos vagyok benne, hogy ebben a programban résztvevő tanulók mindegyike egészségesebb, jobb ember lesz! - nyilatkozta a KARC szakmai vezetője, Németh Krisztián.

- A téli szünet remek alkalmat nyújt, hogy egy picit értékeljünk, visszatekintsünk, évet zárjunk. Az évzáró rendezvényünkön a diákok egy igazi rögbis filmet néztek meg (Csapatszellem – Forever storng), majd némi ajándék kíséretében, kiosztásra kerültek a meghívók, hiszen a SCHOOL RUGBY programban résztvevő legtehetségesebb diákok előtt megnyílt az út, hogy a KARC utánpótlás csapatához csatlakozzanak, valódi rögbis karrierjüket megkezdjék. Köszönöm a klub elnökségének hogy biztosítják az ehhez szükséges anyagi hátteret, hisz a kiválasztott tanulók, egyfajta ösztöndíjban részesülnek az által, hogy három hónapig térítésmentesen vehetnek részt az utánpótlásedzéseken. Az ösztöndíjban részesülő 30 diáknak kívánom, hogy legalább annyi szép élménnyel gazdagodjon a rögbi által, mint amennyit én kaptam ettől a sporttól az elmúlt 16 év alatt. - nyilatkozta Nagy József a programért felelős edző.

- A közeljövőt tekintve, mindenképp szeretnénk a már meglévő csoportjainkat bővíteni és új iskolák bekapcsolásával, új csoportokat létrehozni. Akár testnevelés óra keretében, akár délutáni szakköri jelleggel, de mindenképp az adott intézményen belül foglalkoznánk a jövőben is a felsős diákokkal. Távlati céljaink közt szerepel, hogy szélesítsük a programunkban szereplő korosztályt, az alsó tagozatos diákok bevonásával, valamint körvonalazódik egy esetleges főiskolai csoport is –tette hozzá Almási Bence edző.

Tavasszal a program folytatódik a már bevont négy iskolában, de egyben az őszi bővítés reményében elkezdődik a konzultáció további négy-öt intézménnyel is. A KARC célja az, hogy stabil szakmai hátteret nyújtva, megbízható partneri viszonyt alakítson ki a programban résztvevő intézményekkel, ezáltal még több diákhoz juttatva el a rögbit, akikből minél többeknek legyen majd lehetőségük a KESI-KARC színeiben megmérettetni magukat a jövőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!