Sport Bács-Kiskun

2015.12.09. 13:08

Lakatosnak és Herczegnek nem elérhetetlen Rió

Lakatos István arany-, Herczeg Róbert ezüstérmet szerzett a Hévízen rendezett országos bajnokságon. Edzőjük szerint mindketten ott lehetnek a 2016-os riói olimpián.

Borbély Károly

Akár elégedett is lehet a Konkoly István, Asztalos József, Németh János, Pekanov Tamás edzői stáb a Kecskeméti SC szereplésével a 92. Férfi Elit Ökölvívó Országos Bajnokságon. A hétvégén Hévízen rendezett megmérettetésen Lakatos István (49 kg) arany-, Herczeg Norbert (56 kg) ezüstérmet szerzett. Előbbi a hajdúsámsoni Ungvári Istvánt győzte le 2:1-re a döntőben, míg utóbbi Szörös Márktól (Madárfészek-Salgótarján) kapott ki 3:0-ra a fináléban. A hírös városiak közül Nagy Dániel (+91 kg) és Kozák Gusztáv (81 kg) ötödik lett, míg a hatodik helyen végzett Fekete István (75 kg), Jász Gábor (91 kg), Farkas Szilárd (69 kg) és Jakab Máté (91 kg). A KSC csapatban a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

– Lakatos és Herczeg szereplése nem meglepő számomra, a döntőbe vártam mindkettőt. Ahogy Nagy Danit is, de ő kicsit könnyelműen bokszolt, nem koncentrált eléggé. Összességében több érmet reméltem, ez a társaság képes rá, hogy egy országos bajnokságon három-négy bronzérmet is szerezzen – vélekedett Konkoly István, a KSC vezetőedzője, aki örömmel újságolta, hogy a KSC-KeSI öklözője, László Szilárd harmadik helyen végzett a junior világbajnokságon, míg ötödik lett a junior Európa-bajnokságon. Konkoly hozzátette: mindez azt jelenti, hogy jó kezekben van az utánpótlás a hírös városban, és ezt nagyon köszöni a kollégáinak.
Lakatos és Herczeg januárban utazik a magyar válogatottal a kubai edzőtáborba, majd a Bocskai-emlékverseny vár rájuk és a többi kecskeméti bokszolóra, aztán Isztambulban és Bakuban kvalifikálhatja magát a két KSC-s „menő” a 2016-os riói olimpiára.

– Mindketten képesek rá, hogy kvalifikálják magukat az ötkarikás játékokra. De szép is lenne, ha Szellő Imre 2008-as szereplése után ismét lenne kecskeméti bokszoló az olimpián – mondta Konkoly István, aki beszámolt arról is, hogy újjáalakult a klub elnöksége. Lukács Zoltán lett az elnök, a helyettese Tolnai Attila. A tagok között van az örökös tiszteletbeli elnök, Benda Tivadar, valamint a könyvelő Paulik Edda.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!