Sport Bács-Kiskun

2015.12.19. 10:45

Egyetlen lépésre az elődöntőtől

Egyetlen lépés választja el a Kecskeméti RC csapatát, hogy ott legyen a férfi Magyar Kupában a legjobb négy között.

Borbély Károly

 <extar>A hírös városi együttes ugyanis csütörtök este 3:0-ra nyert Sümegen. A Veszprém megyei alakulat elleni visszavágót vasárnap 16 órakor rendezik a Messzi István Sportcsarnokban. Akkor felteheti a pontot az i-re a KRC.

– A vasárnapi bajnokin 3:1-re nyertünk a Sümeg ellen. Csütörtökön sokkal könnyebben győztünk. Nem görcsöltünk, jól fogadtuk a nyitásokat, nem olyan gyatrán, mint az NB I-es meccsen. Az első játszma szorosra sikeredett ugyan, de akkor is végig mi vezettünk, majd fokozatosan felőröltük az ellenfelet – mondta Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője.

Ha győz vasárnap a KRC, ott lesz az elődöntőben, és akkor is, ha 3:2-re kikap. Ha 3:1-es vereséget szenved, jöhet az aranyszett 15 pontig.
– Vereségről hallani sem akarok! Csütörtökön a meccs végére megtörtük az ellenfelet, és ez biztos megmarad bennük vasárnapig – tette hozzá az edző.
A Kaposvár, a Dág és a MAFC már bejutott a legjobb négy közé. A Kaposvár a MAFC-cal, míg a Dág a KRC–Sümeg párharc győztesével találkozik az oda-visszavágós elődöntőben. A döntőt és bronzmeccset februárban rendezik, azt még nem tudni, hogy hol.

– Nem tudok róla, hogy a klubunk megpályázta volna a rendezést. De ez érthető is, hisz augusztusban még nem lehetett tudni, hogy meddig jut el a csapatunk a kupában – vélekedett Gyurkó Sándor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!