Sport Bács-Kiskun

2015.05.29. 08:33

KTE: harmadik vonalban

Rózsa Pál csütörtökön az öltözőben járt. A Kecskeméti TE tulajdonosa információink szerint beszélt arról is, hogy a klub a következő szezont az NB III-ban kezdi meg.

Borbély Károly

A Spartacus 1928 Egyesület felháborítónak találja a Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottságának május 26-i ülésén jogerősen meghozott döntést – több élvonalbeli csapat, így a Nyíregyháza sem kapott NB I-es licencet –, ezért demonstrációt szervez a csapatért...

A több élvonalbeli együttes között ott van a 2008-ban NB I-be jutott Kecskeméti TE is. Szombaton megszakad a hét éve kivívott első osztályú tagság, az Újpest elleni lesz a hírös városi lilák búcsúmeccse. Úgy tudjuk, hogy Rózsa Pál csütörtökön a gárda öltözőjében járt, és megnyugtatta a labdarúgókat: rendezik a feléjük fennálló tartozást. A tulajdonos beszélt arról is, hogy a következő szezonban az NB III-ban kíván indulni a KTE.

Kérdés, hogy kikkel? Elképzelhető, hogy a mostani keretből néhányan vállalják a harmadik vonalat, melléjük érkezhetnek a Mercedes-KLA akadémistái. Apropó akadémia. A Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémia és a Kecskeméti LC-KTE SI zavartalan működése biztosított – olvasható a kecskemetite.hu portálon. Tehát nincs hatással az utánpótlásra, hogy nem kapta meg az élvonalbeli rajtengedélyt a KTE. Most még nincs. A jövőben azonban biztos lesz. Ahogy az NB I-be jutásnak is volt. Pillanatok alatt kétszázról hétszázra ugrott a labdarúgást választó gyerekek száma.

Újpestre is indul szurkolói busz
A Kecskeméti TE szombaton, 14 órakor az Újpest vendége lesz az NB I 30., utolsó fordulójában. A hírös városi klub szurkolói buszt indít – igény esetén akár többet is – a találkozóra. A jelentkezőket pénteken 18 óráig várják a Széktói Stadion portáján. A vendégszektorba csak KTE klubkártyával lehet belépőt vásárolni, mely egységesen 900 forintba kerül.
Indulás szombaton, 11.30 órakor a Széktói Stadion uszodával szembeni parkolójából.
A klub arra kéri a drukkereket, hogy klubkártyájukat mindenképpen vigyék magukkal, ugyanis a stadionban ellenőrizhetik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!