Sport Bács-Kiskun

2015.04.30. 18:20

Ugrásra kész az aréna Kiskunhalason

Az április 30. és május 3. között zajló kiskunhalasi Országos Minősítő Díjugrató és Grand Prix startszáma már meghaladta az ezret. A közönség ingyen látogathat a négy napos viadalra.

Borbély Károly

– A létszámból is kitűnik, hogy nagy versenyt rendezünk, de a minőség is előtérbe került. Több magyar bajnok is itt lesz a felnőtt és a korosztályos számokban. Külföldről Szerbiából, Horvátországból, Romániából neveztek – mondta el Juhász Tibor versenymenedzser. A Magyar Lovassportszövetség elnökségi tagja hangsúlyozta: a mezőnyt ezúttal egy felújított, nemzetközi színvonalú, filc-homokborítású melegítő pálya várja. – Ez egy óriási előrelépése a halasi lovas központnak, amely megvalósításában oroszlánrészt vállalt a Halasi Városgazda Zrt. új, leereszthető, csúszásmentes szintetikus borítású vizes árkot építettünk a lovasoknak a centrumpályán, amelynek zöld gyepét a tavalyi szüreti fesztivál sérüléseitől sikerült mentesíteni – tette hozzá Juhász Tibor.

A pályát több akadállyal tették tetszetősebbé, ahol helyi nevezetes épületek, szimbólumok jelennek meg, mint például a városháza, a Sáfrik-szélmalom, a Sóstó kilátó. A versenyzői lelátót is felújították.
– Közönségünk sokoldalú kikapcsolódáshoz szokott a hagyományos díjugrató versenyeken, s ezt az igényt remélhetőleg messze kielégítik a versenyek közötti szórakoztató betétek. Május 1-jén a kitartásos magas ugratásra már többen neveztek, mások mellett nyeregbe száll Kiskunhalas díjáért az a Fazekas István, aki 215 cm-rel tartja a magyar fedett pályás csúcsot, amit Zápor nevű lova nyergében ért el 1993-ban – tájékoztatott Rózsahegyi Róbert versenyigazgató.

A négynapos lovas programok csütörtök reggel 8-tól kezdődtek, s naponta általában késő délutánig tartanak. A hivatalos megnyitó ceremónia május 1-jén, 12 órától lesz, a vasárnapi, szintén 12 órakor kezdődő Grand Prix pénzdíja 1 millió 200 forint.
A Fazekas Mihály utca 1. alatt található lovas aréna versenyeire a belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik