Sport Bács-Kiskun

2015.04.19. 20:40

Tíz emeletnyi szintkülönbség

A szabadszállási tölgyes adott otthont a hétvégén az év legnagyobb tájfutó versenyének. Szombaton és vasárnap a 37. Postás Kupán több mint hétszázan álltak rajthoz.

Gulyás Sándor

A kétnapos nemzetközi tájfutó versenyen a magyar versenyzők mellett osztrák, finn, horvát, norvég, román, svájci és szerb indulók negyvenkilenc kategóriában küzdöttek a helyezésekért a Strázsa-hegy környéki, változatos domborzatú erdőkben. A 10 éves korú fiataloktól kezdve a 80 éves szeniorokig, tudásuknak és fizikai állapotuknak megfelelően válogathattak 2–16 kilométeres – közép, váltó és normál – távok közül – mondta el Schell Antal, a verseny elnökhelyettese.

Szabadszállás első alkalommal adott otthont tájfutó versenynek. A területet a Kiskunsági Erdőgazdaság kerekegyházi erdészete javaslatára választotta ki a Postás SE Tájfutó Szakosztálya. A pálya kijelölése, a térkép elkészítése közel négy hónapos munka eredménye. Az alföldi terepek legnehezebbikén a relatív szintkülönbségek meghaladják egy tízemeletes panelház méretét. A homok, a növények rendkívül megnehezítették a versenyzők dolgát, melyek jól lemérhetőek voltak a győztes szintidőkön. Az „Elit” kategóriában a versenyzők, távoktól függően 15–90 perc között teljesítették a pályát – tudtuk meg Sőtér Jánostól, a verseny térkép- és pályakészítőjétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!