Sport Bács-Kiskun

2015.03.03. 12:00

Történelmet írtak a kiskunfélegyházi hölgyek

Zsinórban harmadszor lett kupagyőztes a Kiskunfélegyháza női futsalcsapata. Az Astra a vasárnapi fináléban a Hajdúböszörményt győzte le.

Szentirmay Tamás

Igazi kupahangulatot teremtett a közel ezer szurkoló Kiskunfélegyházán a KÉSZ Arénában, a női futsal Magyar Kupa döntőjében, ahol a címvédő félegyháziak a Hajdúböszörménnyel mérkőztek. Az első félidő tapogatózó játékot hozott, holott nem voltak ismeretlenek egymásnak a felek. Legutóbb a böszörményiek bizonyultak jobbnak az Astránál, így a hazaiakat még jobban fűtötte a bizonyítási vágy. Az első találatot a vendégek érték el, majd büntetővel egyenlített a hazai gárda. Az újabb előnyt pillanatok alatt megszerezte a Böszörmény, büntetőből voltak eredményesek.
A második félidőben egészen más arcát mutatta az Astra. Hamar egyenlítettek, és sorra vezették lendületes támadásaikat, majd jöttek a gólok is, Szabó Boglárkának, Zágor Bernadett és Gál Tímea révén. A második félidei játéka alapján megérdemelten hódította el ismét a Magyar Kupát az Astra.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Harmadszor kupagyőztes az Astra
[/caption]

– Kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Az első félidőben kapkodtunk, idegesek voltunk, sok hibát követtünk el. A második játékrészben bíztam benne, hogy csapatom felőrli az ellenfelet fizikálisan és mentálisan. A lányok a taktikát betartották, és hideg fejjel, forró szívvel nyerték meg zsinórban harmadszor a Magyar Kupát, amely sporttörténelem. Háromszor egymás után ugyanis még senki sem vihette haza a trófeát. A találkozón három felállási formát váltogattunk, ezt nem tudta követni a Hajdúböszörmény – értékelte a győzelmet Dombó János, az Astra mestere.

– Megérdemelten nyerte meg az Astra a Magyar Kupát – mondta Simonyi András, a Hajdúböszörmény edzője. – Kétszer is vezetni tudtunk, de utána kihagytuk a ziccereinket. Az egyenlítő gól után kijött a két csapat közötti különbség. Úgy érzem, hogy nem vallottunk szégyent, de meg kell tanulnunk, hogy miként kell döntőben játszani. Ez rám is vonatkozik, nem csak a játékosokra.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls HFC–Hajdúböszörményi TE 5–2 (1–2)

Női futsal Magyar Kupa döntő. Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna. Vezette: Kujbus, Viczián, Flinta, Puskás
Astra: Vincze – Megyes, Gál Szabó B., Dombai Nagy. Csere: Kakuszi, Gyöngyösi, Zágor, Szabó N., Godvár , Dikanova, Kovács K., Király. Edző: Dombó János
Hajdúböszörmény: Torma – Pinczi, Tell, Vágó, Nagy. Csere: Hotváth, Sipos, Benkő, Halászi, Fogl, Smuczer, Sándor, Farkas, Bernhardt. Edző: Simonyi András
Gólszerzők: Szabó B. 2, Dikanová, Zágor, Gál, ill. Nagy, Halászi
A férfi Magyar Kupa döntőt a Rába ETO a Veszprémmel vívta és 1–1-es félidő után 4–1-re győzött a címét megvédő győri csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!