Sport Bács-Kiskun

2014.09.15. 14:20

Gálos Viktor ezüstérmes

Ezüstéremmel tért haza Törökországból a bajai Gálos Viktor. Csak egy pont hiányzott ahhoz, hogy a dobogó legfelső fokára felállhasson.

Szentirmay Tamás

A törökországi Isztambulban szeptember 8. és 13. között XXIX. alkalommal rendezték meg az Ahmet Comert Világkupát. A magyar színeket Gálos Viktor, a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzője képviselte. A bajai fiúnak nem volt könnyű sorsolása, az első körben ugyanis az orosz Nazrov Askerovval bunyózott. Nem kis meglepetésre Gálos nagyon elverte az oroszok üdvöskéjét. A következő ellenfél a török Riza Gunestekin volt, aki hatalmas hangorkán közepette vonult be a ringbe. Nem sokáig tartott a szurkolók jókedve, mert Viktor már az első menetben kiütötte a török bokszolót. A döntőben az Azerbajdzsán Kenan Huseyienin került terítékre. Gálos már az első menetben padlóra küldte ellenfelét. A második menet azonban egyenrangú küzdelmet hozott. A harmadikban pedig szintén Viktor jött ki győztesként. Aztán következett a meglepetés: az orosz pontozónál egy menetet sem nyert Gálos, még azt sem, amikor padlón volt Huseyienin, így a végén a bajai bokszoló lett a vesztes.

– Sajnos a mi pontozásos sportágunkban lehet manipulálni és nem a sportághoz méltóan viselkedni – Az orosz bíró pontozása miatt egy ponttal alul maradtunk, ami érthetetlen és bosszantó is egyben. Bizonyára nincs tisztában a fair play jelentésével. Viktor így ezüstéremmel zárta a törökországi világversenyt – nyilatkozta Gálos Tamás az edző édesapa.

Ezek is érdekelhetik