Sport Bács-Kiskun

2014.07.26. 11:04

Flander és Juhász esélyesként indul

Úszásnál hétezer karcsapás, kerékpározásnál húszezer fordulat, futásnál százezer lépés szükségeltetik ahhoz, hogy valaki elmondhassa magáról: vasember (ironman) lett, azaz teljesítette a hosszútávú triatlont.

Szentirmay Tamás

Szombaton 25. alkalommal rendezik meg Nagyatádon a hosszútávú triatlon országos bajnokságot, ahol 3,8 kilométer kell úszni, 180-at kerékpározni, és a végén 42 kilométert futni. Az egyéni versenybe tizenhárom országból regisztráltak, összesen 617-en. Váltóban 649-en vágnak neki a távnak. A nagyatádi megmérettetés népszerűségét mutatja, hogy a legelső viadalon 210-en álltak a rajtnál egyéniben, ma pedig közel háromszor annyian vetik bele magukat a gyékényesi tó vizébe.

Bács-Kiskun megyéből a nők mezőnyében induló Juhász Ágnes lehet ott a legjobbak között. A Mogyi SE Baja-Pécs triatlonistájának ez lesz a hatodik hosszútávú versenye. Áginak a kerékpár az erőssége, de az idei felkészülésben sokat tettek azért, hogy a futása is jobb legyen. Szerencsére sem betegség, sem sérülés nem akadályozta a felkészülését, így magabiztosan vág neki a versenynek. Megpróbál egyéni csúcsot javítani, de ahhoz optimális körülmények kellenek, hogy 10 óra 30 perc körüli idővel érjen célba.

A férfiaknál a szintén mogyis Flander Márton tartozik a dobogóra esélyesek közé. Frankfurtban az ironman Európa-bajnokságon olyan eredményt ért el, amivel kvalifikálta magát az októberi hawaii világbajnokságra. Flander jó úszónak számít, az élbollyal akar kijönni a vízből, és utána a kerékpáron is szeretné tartani a lépést a legjobbakkal. Háromórás futást tervez, és nem titkolt szándéka, hogy ő is egyéni csúcsot javítva ott legyen az érmesek között.

A megyénkből huszonkettő egyéni versenyző indul a jubileumi megmérettetésen, közülük heten először próbálkoznak a hosszútávval. A váltóban esélyesnek számít a Hajdú László, Csomor Zoltán, Galamb Csaba alkotta AZ-Land Kecskemét csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!