Sport Bács-Kiskun

2013.12.01. 17:35

Új sportcsarnok építését tervezik Lajosmizsén

Címkék#lajosmizse

Kétéves előkészítő munka eredménye, hogy új sportcsarnok létesítésére nyert pályázatot a Mizse Kézilabda Club.

Popovics Zsuzsanna

Az örömhírt a legutóbbi képviselő-testületi ülésen jelentették be. A részletekről Sápi Zsombor klubelnök tájékoztatta a jelenlévőket.
A városi sportcsarnok építése egy 360 millió forintos fejlesztés, melynek 70 százalékát társasági adóból (TAO) lehet finanszírozni, a többit önerőből. Az építtető a Mizse KC lesz, végeredményként azonban a város gazdagodhat egy impozáns, a lakosság széles rétegét szolgáló létesítménnyel – mutatott rá a klubelnök. Sápi Zsombor elmondta: a határozat megvan, de a neheze ezután következik. A szükséges TAO, és az önerő előteremtése nagy munka lesz, ami széles összefogást igényel. Amint összegyűlt a pénz, egy éven belül a csarnok is elkészülhet.

A pályázatot még tavaly nyújtotta be a Mizse KC a Magyar Kézilabda Szövetséghez.
A helyi önkormányzat idén szeptemberben támogatói nyilatkozatot adott a Mizse KC részére, egyben határozott arról, hogy a labdarúgó sportcentrum és a belvízelvezető csatorna között megvalósulhat a beruházás, valamint hozzájárult az elvi építési engedély kiadásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!