Sport Bács-Kiskun

2013.12.31. 08:14

Szilveszterkor kezdődik a „borzalmas” menetelés

Címkék#kalocsa

A kalocsai Qualisport kamionosai vasárnap már a dél-franciaországi Saint-Cyprienben voltak a hivatalos gépátvételen, ahol Scania versenykamionra felkerült a 402-es rajtszám.

T. K.

Kovács Miklóst és együttesét a legrutinosabb Africa Eco Race-indulók között tartják számon, a kalocsai alakulat ugyanis már ötödször áll rajthoz a klasszikus Dakar-útvonalon, Marokkón és Mauritánián át Szenegálig tartó maratoni tereprali-versenyen.

– Az ellenőrzések zökkenőmentesek voltak, az pedig már a reggeli órákban megalapozta a jó hangulatot, hogy a versenyzőt és navigátorát, Czeglédi Pétert, valamint Ács László főszerelőt az ellenfelek régi barátként köszöntötték – számolt be a helyszínről Mészáros Sándor csapatmenedzser.

– Jó érzés újra látni versenytársainkat, régi ismerőseinket, ráadásul ezúttal már nem csak mi képviseljük a magyar színeket, hanem az Opel Dakar Team párosa is. Sokan kérdezték tőlünk, hogy mit várunk a versenytől, de erre csak azt tudom mondani, amit korábban: el akarunk jutni a célig, és jó lenne, ha a 2010-ben aratott kategória-győzelemhez hasonlóan ezúttal is szép eredményt érnénk el. Bár a kamionos mezőny nem túl nagy, a táv borzalmasan hosszú, több mint hatezer kilométer vár ránk Dakarig. Arra számítunk, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a mauritániai dűnés szakaszok lesznek a legnehezebbek. Ezt René Metge, az útvonalért felelős versenyigazgató is megerősítette, ráadásul egy cinkos mosolyt is elengedett, amiből arra következtetek, hogy nem viccelt…– nyilatkozta Kovács Miklós, a Scania pilótája. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Több mint hatezer kilométer vár rájuk Dakarig
[/caption]

Az autókból, kamionokból, motorokból és quadokból álló mezőny Saint-Cyprienből a spanyolországi Motril kikötője felé vette az irányt, ahonnan áthajóznak Afrikába. A 11 szelektív szakasz – a mért táv 3000 kilométert tesz ki – első felvonását Szilveszter napján bonyolítják Marokkóban, Nador és Boudnib között.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A magyar csapat útja
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!