Sport Bács-Kiskun

2013.08.27. 19:03

A Kecskeméti TE legendáját köszöntötték

A Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt köszöntötték a 75. születésnapját ünneplő Fekete Sándort, aki 1938. augusztus 22-én született Izsákon.

Borbély Károly

Izsákon ismerkedett meg a futballal, a Medosz ifjúsági gárdájában. Nem sokat töltött az izsáki együttesben, a középiskolai tanulmányait ugyanis a kecskeméti Katona József Gimnáziumban kezdte meg. A Kecskeméti Dózsa 1953-ban igazolta le, onnan vezetett az útja a megyei ifi válogatottságig. Az 1957/1958-as szezont már a Kecskeméti TE-ben kezdte, tagja volt az NB III-ban aranyérmet szerző csapatnak. Katonaként a Zalaegerszegi Dózsát erősítette, onnan lett a határőr válogatott játékosa. Leszerelése után több klub is hívta, de hű maradt a KTE-hez. Megélte a lila-fehérekkel a kiesést, de a bajnokság megnyerését is.

A Lakitelek csapatát az 1972/1973-as idényben segítette bajnoki címhez a megye II-ben, majd befejezte az aktív sportolást. Jelenleg főleg lábteniszezik, veterán labdarúgó-mérkőzéseken szerepel. Azt mondja, hogy a futball adta élményeket, sikereket nem élhette volna át a felesége, Margó nélkül, akivel több évtizde boldog házasságban él.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!