Sport Bács-Kiskun

2012.12.28. 17:32

Már úton Afrikába a kalocsai kamion

Kissé csípős, igazi téli tengerparti időben került sor csütörtök este a 2013-as Africa Eco Race ünnepélyes rajtceremóniájára a dél-franciaországi Saint-Cyprien kikötőjében.

T. K.

A rajtkapun átgördült a dunaszentbenedek-kalocsai Qualisport kamionos együttesének 402-es rajtszámú Scaniája is.

- A viadal egyetlen magyar különítményének tagjai az esemény szimbolikus rajtja után részt vettek az ilyenkor szokásos eligazításon, majd útnak indultak a spanyolországi Almeria kikötője felé. A mezőny péntek este onnan, hajóval kel át Marokkóba, ahol az első, 245 kilométer hosszú szelektív szakasszal hivatalosan is elkezdődik a közel 7000 kilométer össztávú tereprali-megmérettetés - számolt be Mészáros Sándor, a magyar csapat menedzsere.

- Egy hosszú éjszakai menet után érkeztünk meg Almeriába, ami jó kis ráhangolódás volt az előttünk álló napokra. Fejben természetesen már az első szelektíven járunk, s a csapat minden tagja izgatottan várja, hogy végre tényleg elkezdődjön a verseny. Az eligazításon René Metge versenyigazgató, az útvonal kidolgozója ismét megerősítette, hogy nagyon keménynek ígérkezik a verseny és hangsúlyozta azt is, hogy a navigáció különösen fontos lesz. Ezen a területen Czeglédi Péter rutinjának, tapasztalatának köszönhetően erősek vagyunk, vezető szerelőnk, Tóth Tamás pedig biztosan nagy gonddal felügyeli majd a Scania műszaki állapotát a mért szakaszokon – nyilatkozta a Qualisport pilótája, Kovács Miklós.

A dunaszenbenedek-kalocsai egyletre komoly ellenfelek várnak a tizenegy szelektív szakaszból álló, január 9-én, Dakarban befejeződő futamon, a kamionos kategóriában ugyanis gyári támogatású Kamaz, Tatra és több MAN is csatába száll a végső sikerért. Népes a mezőny az autós, motoros és quados kategóriákban is, a csütörtöki gépátvételen összesen körülbelül száz egység kapott rajtengedélyt.

A magyar együttest a DAF szervizkamion fedélzetén utazó háromfős asszisztencia-stáb, Várda Ferenc, Ács László és Bokor Attila, valamint a csapatmenedzser, Mészáros Sándor segíti az összecsapás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!