Sport Bács-Kiskun

2012.08.10. 12:50

Pályán a kosarasok

Közel két hete kezdték meg a bajnoki felkészülést a kecskeméti kosarasok. Az arcok többségében a régiek, ám az egyesület és a bajnoki osztály változott.

R. I.

Sztojan Ivkovics szakmai igazgató és csapata kivált a Kecskeméti Sportegyesületeket Működtető Kft.-ből (KSE) és önálló klubot alakított, ám ennek az önállóságnak az lett a következménye, hogy a KTE Kosárlabda Klub csak a második vonalba, azaz az NB I. B-csoportjába adhatta be a nevezését.

– Ennek ellenére a felkészülésünk színvonala minden szempontból megfelel az élvonalnak – mondta Forray Gábor edző. – Egyelőre tíz játékossal gyakorolunk, napi két foglalkozás szerepel a programban. A fő cél az állóképesség, a megfelelő fizikai állapot és erő megszerzése. Ennek érdekében sokat időzünk a konditeremben, a labda a délutáni tréningen kerül néha a kezekbe, ekkor egy alap védekezés- és támadó taktika begyakorlása a feladat.

Wittmann Krisztián a felnőtt, míg Kovács Barnabás, Tóth Bence, Jakab Péter és Velkey János a magyar U18-as válogatottal készül. A régiek közül Kecskeméten alapoz többek között Dénes Gábor, Bencze Zoltán, Hegedűs Gergely, Mészáros Máté, Gruda Gergely és a két Pongó-testvér. Érkezett Nyíregyházáról a tizennyolc éves Pavlovics Vuk. A kecskemétiek az első edzőmeccseket szeptember elején játsszák majd, minden alkalommal A-csoportos gárda ellen. Sztojan Ivkovics montenegrói feladatvállalása szeptember közepén fejeződik be, addig Forray irányítja a szakmai munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!