Sport Bács-Kiskun

2012.07.24. 21:48

A Fradiból igazolt edzőt a Kiskunhalas

A világbajnoki bronzérmes junior női kézilabda válogatott edzője, Golovin Vlagyimir lett az első osztályú Kiskunhalas NKSE női együttesének trénere.

Tapodi Kálmán

– Örülök és remélem nem bánod meg, hogy így döntöttél! – parolázott az új halasi mesterrel Mezei János, a Kiskunhalas NKSE elnökségi tagja, akinek kitartó invitálására érkezett a kék-fehérekhez a 42 éves edző. Golovin nem ismeretlen a Bács-Kiskun megyei kézilabda barátok előtt sem, hiszen az irányító két évig szerepelt a Kiskőrös első osztályú csapatában, amely 2000-ben az EHF-kupában, a legjobb 16 közé jutásért esett ki a CSZKA Moszkva ellenében

Az odesszai születésű sportember magyarországi pályafutását 1992-ben Szolnokon kezdte - ott az edzője Zsiga Gyula volt, aki emlékezetes időszakot töltött a halasiak kispadján  is -, majd következett a Kiskőrös, a Százhalombatta, a Hargita, az utolsó három évben pedig Dabason szerepelt. Negyven éves volt, amikor sérülések miatt befejezte az aktív játékot, de mint mondja: szívesen játszana most is.

Az edzői pályát Százhalombattán fiúknál kezdte - edzői képesítését Szolnokon szerezte, majd 2008-ban diplomázott a Testnevelési Egyetemen -,  az első női csapata Kispest volt, majd az NB II-es Bugyi SE, amellyel bajnokságot nyertek. Elek Gábor négy éve hívta Ferencvároshoz, ahol az ifjúságiakkal foglalkozott, de fél év múlva már másodedzőként segítette egykori dabasi játékostársa munkáját, így tevékeny része volt a Fradi két KEK-győzelmében. Időközben a női junior válogatottnál is edzősködött, előbb Gyurka János, majd pedig Róth Kálmán - aki szintén dolgozott Halason - segítője volt, és a nemrégiben befejeződött csehországi vb-ről bronzéremmel tértek haza a magyar csapattal.

Golovint hétfőn mutatták be a halasi játékosoknak, az első tréninget tegnap délután vezette az új mester. A napi három edzésen a csapat felkészülését addig az egykori kiváló játékos, Katkó Andrea irányította.
– Ismerem a lányokat régebbről, van akit még junior korából, vagy az alsóbb osztályból, természetesen a volt fradisták Borkowska, Valovics és a „Kék” (Szamoránsky Anikó közismert beceneve, amit Piros(ka) testvére után kapott. A szerk.) képességeit is ismerem, de majd ezután derül ki, hogy most mennyire terhelhetőek. Terhelni persze mindenkit lehet, csak kérdés, hogy mindenki akarja-e. Profi játékosokról van szó, így bízom benne, hogy mindannyian bizonyítani akarnak. Ismerem az elnökség célkitűzését, a 10. helyet, de ahhoz, hogy elérjük az elvárt eredményt azt sok minden befolyásolhatja. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] A sérült kapus, Scholtz Andrea már kezdte a könnyített edzéseket, de játékára még sokáig nem számíthat Golovin mester
[/caption]

Egy biztos keményen fogunk dolgozni, hogy ezt a célt elérjük. Most a kapusposzton kell mielőbbi megoldást találni, mert Scholtz sérülése miatt jelenleg csak egy kapusunk van – nyilatkozta Golovin Vlagyimir, aki örülne, ha még egy mezőnyjátékossal is erősíthetnének, de ez már a klub büdzséjén is múlik.

Tapodi Kálmán A sérült kapus, Scholtz Andrea már kezdte a könnyített edzéseket, de játékára még sokáig nem számíthat Golovin mester -->

Ezek is érdekelhetik