Sport Bács-Kiskun

2012.05.06. 19:58

Világbajnokok a holtágon

A szikrai és az alpári Holt-Tiszán rendezték meg az Országos Rapala Pergető Bajnokság első és második fordulóját a hétvégén.

Szentirmay Tamás

Az országos bajnokság hat fordulóból áll, amelyből az öt legjobb eredmény számít bele az összesítésbe. Az első fordulóra huszonnyolc páros nevezett, köztük egy női duó is. A szikrai holtágon a versenyzőknek hat óra állt rendelkezésükre, hogy minél több ragadozó halat fogjanak.
Ott volt a pergetők között három világbajnok: Szegedi György, Péli Zoltán és Dávid Ferenc is, de ezúttal nem tudtak beleszólni az első három hely sorsába. Összesen 295 darab halat fogtak, melyek összes hossza 93,41 méter volt. A legnagyobb halat, egy 67 centis csukát Csabai István emelte ki a vízből. Jellemzően azonban balinokat fogtak a versenyzők, de egy harcsa is a horogra került.

A második fordulót már az alpári Holt-Tiszán bonyolították le. Itt jóval kevesebb, mindössze 124 ragadozó halat fogtak a versenyzők. Ezen a vízen zömében csukák kerültek a horogra. A kifogott halak hossza összesen 55,46 méter volt. A legnagyobb hal egy 85 centiméteres csuka volt, melyet Demeter Zsolt emelt a szákjába.

Ferenczi János a verseny egyik szervezője elmondta, hogy jó körülmények között tudták lebonyolítani az országos bajnokság első két fordulóját. Az időjárás optimális volt és a horgászok is elégedettek voltak. Mindössze egy csapatnak nem sikerült halat fognia.

Az első fordulóban az első helyet a Gégény Zoltán-Tóth László páros szerezte meg, második a Kovács Zoltán-Bársony Tibor, harmadik pedig a Takács László-Kürtös Attila duó lett. A második fordulóban első helyen végzett Lehel Iván-Dávid Ferenc, a másodikon Elek Gyula-Forgó Péter, a harmadikon pedig Füstös Gábor-Illés Sándor.

Szentirmay Tamás A versenyzőknek hat óra leforgása alatt kellett minél több ragadozó halat fogniuk -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!