Sport Bács-Kiskun

2012.05.24. 17:06

Az Univer-KTE lelkes csapata legyőzte a Lelkesedést

Kecskeméten rendezték meg a súlyemelő elsőosztályú csapatbajnokság második fordulóját.

Rajtmár István

A házigazda Univer-KTE a Szegedi Lelkesedés csapatával mérte össze erejét, a vetélkedés célja pedig az országos döntőbe jutás volt. A házigazdáknak nem volt könnyű dolga, mivel az első fordulóban alulmaradtak, ráadásul  az ellenfél csapatát erősítette Nagy Péter is, aki első számú várományosa a londoni olimpiai kvótának.

Az Univer súlyemelői nem foglalkoztak az előjelekkel, hanem egyéni legjobbjaikat megjavítva gyűjtötték az értékes pontokat. Kmegy Máté serdülő korcsoportban 77 kg-os mezőnyben 176 kg (78;98) eredménnyel egyéni legjobbját javította meg. Az ifjúsági Kasza-Kovács Klára az 58 kg-os súlycsoportban 130 kg-ot (56;74) teljesített, Megyeri Dávid 162 kg-ot (72;90) emelt a feje fölé. A fiatalokat követték a felnőttek, Nagy Noel, aki tavaly országos bajnok lett, 270 kg-os (118;152) eredménnyel járult hozzá a csapat sikeréhez, két 105 kg-os súlycsoport induló versenyző, Patkós Krisztián és Tölli László azonos eredményt ért el, 260 kg-ot teljesítettek. A kiegyensúlyozott eredményeknek köszönhetően az Univer-KTE csapata a két forduló alapján megelőzte a Szegedi Lelkesedést és az előzetes számítás alapján bejutott az országos döntőbe.

– Maximálisan elégedett vagyok versenyzőink eredményével. Fontosnak tartottuk Kasza Gyuri bácsival, hogy a csapatba beépítsük a fiatalokat, és az eredmények igazolják az elgondolásunkat. Volt néhány negatív előjel, Tölli Laci vírusos fertőzést kapott, Patkós Krisztián munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott készülni, de önmagukat felülmúlva küzdöttek a csapatért. Nagy Noel a bajnoki cím után is folytatja a menetelést és folyamatosan fejlődik. Még nincs végleges eredmény, de már elemeztük a többi csapat teljesítményét, és az elért pontszámok alapján az Univer-KTE bejutott a legjobb hat csapat közé – mondta Bálint Csaba edző.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Univer-KTE I. osztályú csapata
[/caption]

Az Univer-KTE fiataljai az elmúlt hétvégén a diákolimpia országos döntőjén is bizonyították tehetségüket, Kasza-Kovács Klára, Gyóni Richárd és Kmegy Máté ezüstérmes lett, Megyeri Dávid a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Zubek Zsolt hatodik helyezést ért el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!