Sport Bács-Kiskun

2012.05.23. 22:09

A Challenge Day alkonya?

Szerény érdeklődés kísérte idén a kihívás napját Bács-Kiskunban is.

Miklay Jenő

A jelek szerint elveszti varázsát a hazánkban huszonegy éve meghonosodott nemzetközi tömegsport kampány, a Challenge Day. A kihívás napján az első években mintegy 1500 településen több millió ember kapcsolódott be a helyi sportrendezvényekbe, versenyekbe. Tavaly és idén viszont a százat sem érte el a benevezett falvak, városok száma.

Tegnap Bács-Kiskun megyében csak a szankiak, a homokmégyiek és a kerekegyháziak szerveztek reggeltől estig tartó sportprogramokat. Kerekegyházán meggyőződtünk róla: amint az előző években, úgy tegnap is mintegy ezren játszottak, sportoltak: a röplabdázástól a kerékpárversenyig legalább két tucat foglalkozásra hívták az intézmények a fiatalokat és idősebbeket, reggeltől késő estig. Valószínűleg így tesznek majd akkor is, ha egyszer tényleg feledésbe megy a májusi felhívás a kihívás napjára, merthogy komolyan veszik a sportolást. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kerekegyházán tegnap a Móra iskola felső tagozatos tanulóinak futóversenyt rendeztek
[/caption]

Miklay Jenő Kerekegyházán tegnap a Móra iskola felső tagozatos tanulóinak futóversenyt rendeztek -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!