Sport Bács-Kiskun

2012.04.24. 16:11

Futócipőt húz az igazgató is

Az Autizmus Centrumot támogatja a református gimnázium jótékonysági sportrendezvénye.

Rákász Judit

Különleges jótékonysági futóverseny helyszíne lesz április 27-én Kecskemét főtere. Az úgynevezett szponzorfutásnak nagy hagyománya van Németországtól az Egyesült Államokig. Kecskeméten a Református Gimnázium rendezett először ilyen eseményt, mégpedig azzal a céllal, hogy a diákok erejükkel és kitartásukkal szolgálhassanak jó célokat.

A verseny lényege, hogy a tanulók maguk dönthetik el, hogy milyen távot szeretnének teljesíteni, s ehhez szponzorokat keresnek. (Az idei rendezvényen egy 400 méteres kör „árát” 100 forintban határozták meg.) A szponzor lehet a szülő, rokon, barát, sőt, akár a sarki fűszeres is, ha egyet ért a jótékonysági esemény céljaival, s támogatni kívánja azt. Idén a futóverseny bevételének 75 százalékát a kecskeméti Autizmus Centrum kapja, a maradék 25 százalék a gimnázium diákszociális alapját gyarapítja. Tavaly több mint 300 ezer forintot sikerült összegyűjteni!

A szponzorfutás április 27-én 7 óra 45 perckor kezdődik a Szabadság téren, a Református Gimnázium előtti sétáló utcában. Egy-egy tanórában 5 osztály fut, a körökbe lelkes pedagógusok és az igazgató, Szenes Mártonné is bekapcsolódik, a gyerekek nem kis örömére. A jó hangulat és a balesetveszély elkerülése érdekében zenés bemelegítéssel indul minden csapat, a futás végeztével pedig frissítő, és egy-egy csoki biztosítja az energia utánpótlást.

Rákász Judit -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!