Sport Bács-Kiskun

2012.04.11. 18:33

Az olimpiai indulás a tét

A magyar férfi ökölvívó-válogatott csütörtökön utazik a trabzoni olimpiai kvalifikációs versenyre. A törökországi megmérettetetésen ott lesz a Kecskeméti SC öklözője, Szellő Imre is.

B. K.

– Jól sikerült a felkészülésem. A kéthetes tatai edzőtáborban a súlyom jelentette a legnagyobb problémát, fogyasztanom kellett. De mára már minden rendben – mondta a 81 kilósok mezőnyében induló Szellő, akinek a súlycsoportjában hárman szerezhetik meg a 2012-es londoni ötkarikás játékokra az indulási jogot.

– Csak a három dobogós lehet ott az olimpián. Az én súlycsoportomban szerepelnek a legtöbben a megmérettetésen, összesen huszonnyolcan lépünk a kötelek közé. Vannak, akik 75 kilóról jöttek fel 81-re, míg mások 91-ről fogyasztottak vissza. Ismerem a várható ellenfeleimet, tudom, hogy milyen erőt képviselnek. De tisztában vagyok saját magammal is, ezért ki merem jelenteni, hogy mindenképp ott a helyem az első három között – tette hozzá Szellő.

A KSC színeiben még egy bokszoló, Darmos József (91 kg) vesz részt a trabzoni viadalon. Nem lesz egyszerű a dolga, ugyanis a kvótaszerzéshez meg kell nyernie a versenyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!