Sport Bács-Kiskun

2011.11.14. 10:24

Megszerezte első győzelmét a KNKSE

Megtört a halasi „átok”: 26-20-ra legyőzte a Kiskunhalas NKSE az UKSE Szekszárd csapatát az NB I-es női kézilabda bajnokságban, megszerezve ezzel a régóta várt két pontot.

Zs. D.

Vasárnap este a tabellán 9. UKSE Szekszárd csapatát fogadta a sereghajtó Kiskunhalas NKSE az NB I-es női kézilabda bajnokságban. A hét közben a Békéscsaba ellen elszenvedett „csúfos” vereség után most csak az ellenfélnek kellett csalódottan elhagynia a halasi csarnokot.

A mérkőzést a Kiskunhalas kezdte: Barna beadását Takács váltotta gólra, majd ezt követték Barna, Szamoránsky, majd újra Takács találatai. Jenőfi csak a 8. percben tudta bevenni Scholtz kapuját, aki a már a mérkőzés elején is több lövést hárított (4-1). A KNKSE zárt hatos falát a 10. percben újra Jenőfi lőtte át, majd 5-2-es halasi vezetésnél emberelőnybe került a hazai csapat, amit nem hogy nem tudtak kihasználni, de fel is hozták magukra az ellenfelet. A 13. percben 6-4-et mutatott az eredményjelző, majd egy újabb elbukott emberelőny után a 17. percben 7-6-os állásnál időt kért Varga József, a halasiak mestere. Az, hogy mit mondott a lányainak nem ismert, viszont az biztos, hogy a Halas a 21. percre ismét ellépett 3 góllal (10-7), és ezt a különbséget csak a félidő végére sikerült a Szekszárdnak enyhítenie (14-12).

A második játékrész sorozatos Scholtz védésekkel indult. A halasi kapus kiváló teljesítményét a csapattársak elől gólokkal köszönték meg: a 4. percben már 17-12-re elhúzott a hazai együttes. Ekkor ismét egy emberelőny zavarta meg a halasiakat: úgy tűnt jobban szeretik a KNKSE játékosai a 7-7 elleni küzdelmet. Miközben a félidő derekára a halasi lányok stabilan tartották a 3 gólos távolságot, Barnát próbálták meg hatástalanítani a szekszárdiak: sikertelenül. Már 6 góllal vezetett a hazai gárda (23-17), amikor a 21. percben Scholtz a korábban fogott átlövések és ziccerek után megmutatta: a büntetőt sem könnyű neki belőni. Az utolsó öt percben nem csak Barna, hanem Valovics is állandó kíséretet kapott az ellenféltől, de a frenetikus hangulatban és óriási akarással játszó KNKSE-t ez sem tudta megállítani. Az utolsó két percre maradt még három Scholtz által kivédett ziccer és a kiskunhalasi szurkolók vastapsa.

Kiskunhalas NKSE-UKSE Szekszárd 26-20 (14-12)
Kiskunhalas 250 néző
Vezette: Andorka, Hucker
 Kiskunhalas NKSE: Scholtz - Sterbik 4, Tápai 2, Takács 5, Szamoránsky 6, Barna 4, Kurgyis. Cserék: Valovics 1, Fehér 3 (3), Kokas, Csákovics, Kosik 1. Vezetőedző: Varga József
UKSE Szekszárd: Mészáros - Weigel 2, Borbás 1, Jenőfi 8 (1), Gulya 1, Fauszt, Burai. Cserék: Kurucz (kapus), Kopecz 6, Szekerczés 2. Vezetőedző: Kovács Jenő
Kiállítás: 4 illetve 6 perc
Hétméteres: 3/3 illetve 2/1

Az eredmény alakulása: 5.p: 4-0, 10.p: 5-2, 16.p: 8-6, 23.p: 10-9, 25.p: 12-10, 30.p: 14-12, 7.p: 18-14, 19.p: 23-17, 26.p: 26-19, 30.p: 25-20.

Kovács Jenő, a szekszárdiak mestere: - A támadójátékunk meghatározta a mérkőzés végkimenetelét, gondolok itt a 19 technikai hibánkra, illetve a kihagyott ziccerek egész sorára. Az ellenfél kapusa nagyon fogott bennünket.

Varga József, a KNKSE vezetőedzője: - Több mérkőzésen benne volt már a győzelem a csapat játékában, akarásában. A szerdai fiaskó után elég rövid időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre, de amit gyakoroltunk az jól sikerült. A jó védekezés mellé egy remek kapusteljesítmény is párosult.

Zs. D. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!