Sport Bács-Kiskun

2011.09.12. 16:55

A későn érkező Litsingi fegyelmi vétséget követett el

Francis Litsingi fegyelmi vétséget követett el azzal, hogy nem érkezett vissza időben a Kecskeméti TE-hez a kongói válogatottból. A szintén késő Kethevoama Foxi esetében még vizsgálódni kell.

B. K.

Kethevoama Foxinak és Francis Litsinginek, a Kecskeméti TE két afrikai labdarúgójának már múlt hét szerdán meg kellett volna érkeznie hazája válogatottjából az NB I-es klubhoz. Ehhez képest a Vasas elleni találkozó első félidejének vége felé estek be a Széktói Stadion kapuján. A tribünről nézték együttesük meccsét. A holnapi (keddi) edzésen pedig már bekapcsolódnak a munkába is.

– Úgy néz ki, hogy Litsingi fegyelmi vétséget követett, a büntetése nem marad el. Azt viszont nem szeretnénk nyilvánosságra hozni, hogy milyen mértékű lesz. Foxi esetében még vizsgálódni kell. A közép-afrikai válogatott játékos szövetségétől ugyanis múlt hét hétfőn kaptunk egy faxot, hogy számítanak rá a válogatott szerdai edzőmeccsén, akkor, amikor mi a Ligakupában játszottunk az Újpest ellen. Hiába azonban a fax, ezzzel nincs elintézve az ügy. Foxit ugyanis előzetesen csak a szeptember 3-4-i hét végére kérték ki klubunktól. Az esetet valószínű, hogy jelezzük a nemzetközi szövetség, a FIFA illetékes szervének – mondta Rózsa Pál, a KTE többségi tulajdonosa.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!