Sport Bács-Kiskun

2011.07.25. 08:15

Négy gól, magabiztos siker

A Kecskeméti TE győzelmi kényszerben lépett pályára tegnap a Kaposvár ellen. A lilák még nem nyertek tétmérkőzést az új labdarúgóidényben, ezért volt kiemelten fontos a bajnoki siker.

Rajtmár István

A „Győzni fogunk” Edda-sláger szólt nem sokkal a KTE–Kaposvár élvonalbeli mérkőzés előtt a Széktói Stadion hangszóróiból. A szöveg jelképesen is felfogható volt, hiszen a hazai lila-fehérek az új labdarúgóidényben nem nyertek még tétmérkőzést. Vereség a Pakstól az első bajnokin, és a Videotontól a Szuperkupa-döntőn, két döntetlen és kiesés az Európa Ligában a kazah Aktobe ellen szerepelt a somogyiak elleni mérkőzést megelőzően a lila-fehérek eddigi eredményeit tartalmazó listán.

Radanovics kapott sárgát a mérkőzés második percében egy ártalmatlan kezezésért, a szabadrúgás szögletre pattant. Aztán egy időre ennyi szerep jutott a kaposvári legényeknek, mert nagyon beindult a hazai gépezet. 

A 10. percben Alempijevics futott el a jobb oldalon, beadására Foxi érkezett, aki öt méterről, „takarásból” jobbal a bal alsóba húzta a labdát, 1–0 a KTE-nek. Három perc sem telt el, amikor már kettő volt a hazai előny. Ezúttal Gyurcsó futott be egy labdát a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, ahol ezúttal is Foxi érkezett, és kapásból, 16 méterről a jobb alsóba lőtt, 2–0.

Úgy tűnt, a KTE az elmúlt időszakban őt ért „sérelmekért” az ebben ártatlan somogyi gárdán vesz elégtételt. Egymást követték a lila-fehér-akciók és helyzetek, a kaposváriak időnként szemmel is alig tudták követni az eseményeket. A 30. percben Gyurcsó Alempijevicshez adott, akit Zsók a 16-oson belül elkaszált. A büntetőből Szavics a bal alsóba lőtt, 3–0. A kaposvári kettős csere és a szünet sem hozott – szerencsére – fordulatot. Az 53. percben Csukics passzolt Tökölihez a bal oldalon. A kecskeméti csatár remek labdát adott az ellenkező oldalon érkező Gyurcsónak, s a Videotontól nyáron kölcsönbe vett fiatal játékos 15 méterről jobbal a jobb alsóba bombázott, 4–0.

A tetemes előny sem tette viszszafogottabbá a házigazdákat, így aztán látványos, jó iramú maradt a mérkőzés, a vendégek lelkesen statisztáltak néhány látványos kecskeméti megoldáshoz. Ezekben „Szatke”, azaz Vladan Szavics járt az élen, de időnként Foxi is megcsillantott valamit kivételes tudásából. Jól, végre olyan jól és eredményesen játszott a KTE, ahogyan ezt képességei alapján joggal várhatjuk el a csapattól. Tomiszlav Szivics is csak azért cserélt, hogy megóvja labdarúgóit a komolyabb sérüléstől. 

Végre ünnep volt a Széktói Stadionban! Joggal, hiszen a kecskeméti lilák egypercnyi esélyt sem adtak a múltban sokat kellemetlenkedő somogyiaknak, s magabiztos, látványos győzelmet értek el a bajnokság második mérkőzésén.

Kecskeméti TE–Kaposvár 4–0 (3–0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés, 2. forduló. Kecskemét, 1500 néző. Vezette: Veizer (Kis Z., Kormányos) Kecskemét: Ribánszki - Alempijevics (Koszó, 62.), Radanovics (Bertus, 71.), Balogh B., Mohl - Ebala, Csukics - Gyurcsó, Szavics, Foxi (Stokic, 80.) - Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. Kaposvár: Lubos - Okuka, Bank, Zsók, Gujics (Pavlovics, 36.) - Hegedűs D., Pedro - Katona, Grumics (Kulcsár K. 68.), Bőle (Jánvári, 36.) - Perics. Vezetőedző: Sisa Tibor. Gólszerző: Foxi (1–0) a 10., Foxi (2–0) a 13., Szavics (11-esből, 3–0) a 31., Gyurcsó (4–0) az 53.percben. További eredmények: Zalaegerszeg–Debrecen 0–2, Vasas–Pécs 1–2, Pápa–Siófok 2–0, Szombathely–Budapest Honvéd 2–4, Győri ETO–Újpest 1–0, Videoton–Paks 4–0, Ferencváros–Diósgyőr 1–1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!