Sport Bács-Kiskun

2010.11.19. 10:48

Kyokushin világbajnok a bajai rendőr

Küzdősport maratoni versenyen lett világbajnok egy bajai rendőr. Paksi Lóránt rendőrzászlós, aki korábban járőrként, jelenleg pedig nyomozói beosztásban dolgozik a bajai kapitányságon, a kyokushin karate szabályaival szinte megegyező full contact nehézsúlyú küzdelemben lett az első.

N. N. M.

Olaszországban, a toscanai Marina di Carrara városában rendezték meg a nemzetközi WTKA szervezet full contact világbajnoksága, amely egyben küzdősport-maraton is volt. 
– Öt kontinens 90 országából összesen 4000 versenyző érkezett a különböző szakágak versenyére. Paksi Lóránt csoportjában 16 fős
mezőny indult, ahol – eddigi eredményei alapján – a bajai kolléga az első körben erőnyerő volt – adott tájékoztatást a fényes győzelemről Nyíkos Tamás, a megyei főkapitányság szóvivője. – A negyeddöntőben az ellenfele sérülésre hivatkozva nem állt ki ellene, majd az elődöntőben Lóránt lett a győztes. A döntőben honfitársával, Demeter Zsolttal kellett mérkőznie, és technikai K.O.-val világbajnok lett.

Paksi Lóránt elért eredményei között találunk világbajnoki 4. helyezést (2009), Európa-bajnok 1. helyezést, kétszeres Holland Bajnoki címet, valamint elmondhatja magáról, hogy hatszoros Magyar Bajnok is. Baján, egykori sporttársaival 2008-ban hozta létre a Kyokushin Karate Dojo-ját. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Technikai K.O.-val lett világbajnok Paksi Loránt
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!