Sport Bács-Kiskun

2010.10.12. 11:11

Fogathajtó bajnokavatás Jakabszálláson

A Magyar Köztársaság Országos Kettesfogathajtó bajnokság, „C” kategóriás döntőjét rendezték a hétvégén Jakabszálláson.

Hamar György

Az ország hat fogathajtó régiójának 30 fogata és hajtója versengett az egyéni és csapat bajnoki címért vasárnap. A Magyar Lovassport Szövetség versenykiírásának megfelelően, akadályhajtásban mérték össze tudásukat a versenyzők. A Jakabszállási Lovas Sport Egyesület szervezésében és a kellemes időjárásnak köszönhetően, jó hangulatú, színvonalas versenyt láthatott az érdeklődő közönség.

A versenynap végén összetett eredményei alapján, 2010 Magyar Kettesfogathajtó C kategóriás Bajnoka, a Tabi Városi SC versenyzője, Forró Tibor lett. Forró Tibor a Dél-Dunántúli fogathajtó régió csapattagjaként két érmet is begyűjtött, mivel a csapatbajnokságban, az első helyet a Dél-Dunántúli régió csapata (Forró Tibor, Zámbó István, Magyar Zoltán) nyerte.

Az ezüstérmet Ihász Béla a Seregélyesi Lovas Club, a bronzérmet Mészáros András a Domaszéki LSE versenyzőinek nyakába akasztották.
A csapatbajnokság második helyezettje, a Felső-Dunántúli, harmadik, a Dél-Kelet Magyaroszági régió csapata lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!