Sport Bács-Kiskun

2009.11.22. 09:07

A műfüvön is rúghatják már a bőrt

Szombat délelőtt átadták Baján azt a műfüves sportcsarnokot, ami Bencze István nevét viseli a Vasvári Pál utcai sportcentrumban.

Kubatovics Tamás

Két kézilabdapálya helyére húzták fel az épületet, másik kettő pedig parkolóvá lett a nettó 90 millió forintos önkormányzati beruházás során. Az ünnepséget követően a bajai öregfiúk a parlamenti válogatott ellen játszva avatták fel hivatalosan a pályát. Kék-sárga mezt öltött az ötvenszeres válogatott Bognár György is, aki karrierje során gyakran beszélt egykori edzőjéről, a csarnok névadójáról. 

– Minden sportra költött pénz befektetés, hiszen általa testileg, lelkileg egészségesebbé válnak az emberek. Ezekben a létesítményekben az a legjobb, hogy gyerekek fogják használni - fogalmazott köszöntőjében Révfy Zoltán polgármester. Hangsúlyozta: megduplázták a sport támogatási összegét, és a feltételek megteremtése érdekében létesítmények megépítését határozták el. Ezek egyik ez a csarnok, hiszen korábban műfüves focipályát, teniszpályákat vásárolt az önkormányzat, jelentős összeget fordított a vízi sportcentrumra és az uszoda bővítésének terveire már rákerült a pecsét.

Kérdésünkre a város első embere elmondta: csökkent a pályák száma a Vasvári utcai létesítményben, ám az egykori salakos, illetve bitumenes pályákat már senki sem akarta használni. Így megszűnésüket nem lehet veszteségnek nevezni.

Búcsú Lajos alpolgármester a Bajai LSE elnökeként vette át a létesítményt. Mint mondta: az utánpótlás-nevelés és a tömegsport céljaira épült a csarnok, amit délelőttönként általános iskolások használhatnak. A sportág aktuális helyzetéről szólva kiemelte, hogy jelenleg két klubbal 250 gyerek focizik, az amatőr kispályás bajnokságra pedig 64 csapat, közel ezer fő nevezett. – Ezek a srácok nem az utcán fognak lődörögni, hanem lesznek céljaik és példaképeik. Nem keseregnek, hanem teszik majd a dolgukat – mondta a klubvezető. A következő, szükséges fejlesztések között pedig a Petőfi-szigeti műfüves nagypályát, továbbá a kosarasokat szolgáló, ezerötszáz néző befogadására alkalmas csarnokot említette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!