Sport Bács-Kiskun

2009.09.15. 19:24

Hazai pályán a Füred ellen

Ma 18 órakor a Balatonfüred ellen játssza első „éles” hazai bajnokiját a Budapest Bank Kecskemét élvonalbeli férfi kézilabdacsapata.

Rajtmár István

„Van elszámolnivalónk a fürediekkel” – állapította meg Dobó Zsolt, a kecskemétiek beállósa, amikor a ma esti mérkőzésről kérdeztük.
Nos az elmúlt esztendőben a bajnokság élcsapatai közé avanzsált (bajnoki ötödik helyezett) „kis Veszprém” mind a két mérkőzését  megnyerte a kecskemétiek ellen: hazai környezetben 30–25, idegenben 27–25 volt az eredmény a fürediek javára.

– Két idegenbeli bajnokin vagyunk túl, azt hiszem, mind a kettőn jól teljesített a csapat. Mezőkövesden nyertünk, Csurgón pedig úgy kaptunk ki, hogy a félidőben még nálunk volt az előny. Különösen védekezésben tettünk ki magunkért, kevés gólt kaptunk. A Füred ellen a jó védekezés mellett támadásban kellene jóval eredményesebben produkálnunk, s akkor szerintem nem lesz gond a mai meccsen – folytatta Dobó Zsolt.

Növeli a kecskeméti esélyeket, hogy a számos válogatottat és rutinos kézilabdást felvonultató füredi csapatban többen sérüléssel bajlódnak. A csapatkapitány Pásztor István és a beállós Kovács György minden bizonnyal nem játszik, de kérdéses Frey János szereplése is.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tavaly októberben 27–25-re a Balatonfüred nyert Kecskeméten, Dobó Zsolt akkor négy gólt szerzett
[/caption]

– Lehet, hogy rövidebb lesz az ellenfelünk kispadja, ám akik játszhatnak, azok képesek pótolni a sérülteket, hiszen nagyon sok rutinos játékos alkotja Velky Mihály edző csapatát. Nálunk egyedül a szélső Kalics sérült – mondta Dobó Zsolt.

A Balatonfüred eddig három mérkőzést játszott, a kecskemétiekhez hasonlóan kikapott az Eperjestől, majd a Pick Szegedtől, és ami nagy meglepetés: hazai környezetben 23–23-as döntetlent játszott a Gyöngyössel.

– Nekünk nem kell foglalkoznunk mostani ellenfelünk eddigi eredményeivel. Egy dolgunk van: az, hogy akár a parkettát is felszedjük a két pont megszerzésének érdekében. Én az előző bajnokságban átlövő poszton játszottam, most beállóban számít rám az edzőm. Jó erőben érzem magam, amikor pályára lépek, mindent megteszek a győzelemért. Ha a támadójátékunk javul, a szurkolók segítségével célt érhetünk, azaz győzünk ma este – tippelt a kecskeméti beállós.

A Messzi István Sportcsarnokban 18 órakor kezdődő találkozót a Dobrovits Csaba, Tájok Péter bírói kettős vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!