Sport Bács-Kiskun

2009.06.02. 10:42

Élvonalban a Skala-iskola

Hiába kapott ki 32–29-re Gyöngyösön a Budapest Bank Kecskemét KC, ősztől ismét a legmagasabb osztályban szerepelhetnek a Skala-iskola tanítványai.

Munkatársunktól

Skaliczki „Skala” László edző csapata nagyon eltökélten játszott a mindent eldöntő mérkőzésen. A kecskeméti csapatot százan kísérték el Gyöngyösre, és végig fantasztikus hangerővel segítették Berta Robiékat. A fiúk rászolgáltak a biztatásra, hiszen az első perctől kezdve hihetetlen küzdeni akarással játszottak a jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Gyöngyös otthonában.

A lélektani előny feltétlenül a vendégek oldalán jelentkezett: Éles József edző együttesének legkevesebb 8 góllal kellett volna nyernie ahhoz, hogy az élvonalban maradjon. Utólag is elmondható: erre egy pillanatig sem volt esélyük a hevesieknek!

Az első félidőben Knezevicsék keményen védekezve állták útját a hazai rohamoknak, 11–11 volt az állás a szünetben. A folytatásban sem sokat változott a képlet, két-három gólnál nagyobb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni. Berta Róbert és Marinko Kekezovics termelte a gólokat, Szabó Péter kiválóan irányított, a kapuban pedig Knezevics parádézott.
Az 54. percben 26–28 volt az állás. Ekkor Dobardzsijevet, Szabót, majd újra Dobardzsijevet küldték ki két-két percre, ezért győzhetett 32–29-re a Gyöngyös. Ám az élvonalban a vesztes Kecskemét maradt, a játékosok és a szurkolók pezsgős ünnepet rendeztek a találkozó végén.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Boldog kézilabdások: kiélezett rájátszásban harcolták ki, hogy ősztől ismét az élvonalban indulhasson a Budapest Bank Kecskemét KC
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!