Sport Bács-Kiskun

2009.04.29. 20:21

Százhalombattán indul a kézicsata, a Kecskemét az élvonalért küzd

Hat mérkőzést még biztosan játszik az élvonalban az újonc Budapest Bank Kecskemét KC férfi kézilabdacsapata.

Petőfi Népe/Baon.hu

Megkezdődik ugyanis az alsóházi rájátszás, amelynek célja az elitklub „tagkönyvének” megőrzése. A bentmaradásért négy együttes küzd, közülük a két legjobb indulhat ősszel is az élvonalban.



– Mivel a 10. helyen végeztünk, ezért 3 pontunk van a rájátszás megkezdése előtt. Az előttünk álló Gyöngyös 4, a Százhalombatta 2, míg a Csurgó 1 ponttal vág neki a hatmérkőzéses sorozatnak. Az oda-vissza vágós rájátszás első körében két találkozó lesz hazai környezetben: május 6-án a Csurgót, 10-én a Gyöngyöst fogadjuk. Május elsején Százhalombattára utazunk, ahol 18 órakor kerül sor a fontos találkozóra – mondta Mészáros Nándor technikai vezető.

A KKC legutóbb „csak” 9 góllal kapott ki a világsztárokkal telitűzdelt Veszprémtől. Időnként nagyon jól játszott Skaliczki László edző csapata, de Perezék sem erőltették meg magukat.
– Nem is az eredmény, hanem a második félidőben mutatott játékunk adhat okot reményre – mondta Berta Róbert, a kecskemétiek csapatkapitánya. – Ha a Veszprém ellen tudtunk határozottan védekezni, támadásban pedig szellemesen és pontosan játszani, akkor a hozzánk hasonló képességű együttesek ellen miért ne tudnánk? A Százhalombattával kétszer is döntetlent értünk el, ideje lenne magunk felé billenteni a mérleg nyelvét. Ha megtaláljuk a nyitott védekezés ellenszerét, akkor idegenben is győzhetünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!