Sport Bács-Kiskun

2009.04.09. 11:07

Nagy lehetőség kapujában

A KTE-Erecóból két játékos, Némedi Norbert és Csordás Csaba került be az AC Milan ellen készülő Magyar-ligaválogatott bő keretébe.

Borbély Károly

Maldini, Seedorf, Kaká, Ronal-dinho, Beckham. Öt világklaszszis – csak úgy hasraütésszerűen – az olasz AC Milan csapatából. Némedi Norbert és Csordás Csaba akár futballozhat is ellenük. Az említett két KTE-Ereco -játékos ugyanis meghívót kapott a Magyar-ligaválogatottba. A Mészöly Géza és id. Dárdai Pál által irányított együttes április 22-én vív barátságos mérkőzést a milánóiakkal a Puskás-stadionban.

– A 32 fős keretbe kaptunk meghívót, ez szűkül majd le 22-re – mondta Csordás, akinek különösen nagy élmény lenne pályára lépnie, mivel épp a Milan a kedvenc klubja. – Ráadásul, ha lehetőséget kapnék, azt is elmondhatnám, hogy a szerepeltem a nemzeti válogatottban. Még akkor is, ha tudom, hogy ez a ligaválogatott. A Siófok játékosaként egyszer már meghívtak a „nagyok” közé, az igazi nemzeti tizenegybe. Az utolsó pillanatban azonban megsérültem, nem számíthattak rám. Most lenne egy kis kárpótlás – tette hozzá a támadó, majd elárulta, hogy lehetőség esetén kivel cserélne mezt: – Ronaldinhóval. Biztosan meglepődne, hogy a Ronaldinho modellnévre keresztelt cipőben futballozom.

– Én Maldinivel cserélnék. A legnagyobb élő legendák között tartom számon – így Némedi. – Jelenleg azonban annak örüljünk, hogy meghívót kaptunk a bő keretbe. Ez a csapat érdeme is, nem csak a miénk.

A barátságos mérkőzés három nappal a KTE-Ereco Debrecen elleni bajnokija előtt lesz. Így még az is felmerülhet, hogy Tomiszlav Szivics, a kecskemétiek vezetőedzője nem engedi el játékosait.

– Hogyne engedném el őket! Nagyon-nagyon szívesen, és örömmel – mondta Szivics. – Ilyen lehetőség egyszer adódik az ember életében. Büszke lehet a város, a klub, hogy meghívót kaptak. Csapatunknak sok jó meccse volt a bajnokságban, egyértelmű, hogy tőlünk is hívni kellett labdarúgót. Csordás eddig tízszer talált az ellenfelek kapujába. Még három gólt szerez, és vezetni fogja az NB I-es góllövőlistát. Norbinak sok jó meccse volt, illetve csapatkapitányként sokat tett azért, hogy megálljuk a helyünket az élvonalban. Mészöly helyében én is nekik postáztam volna meghívót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!