Sport Bács-Kiskun

2009.04.07. 09:45

Egy órán át bírták a borsódiak

Nem sikerült pontot szerezniük a hazaiaknak a déli rangadón, de ezért csak saját magukat hibáztathatják. Edzés nélkül ebben az osztályban sem lehet eredményt elérni.

Szentirmay Tamás

Stadler Megyei II. osztály, dél
Bácsborsód-Bácsbokod 0-2 (0-0)

Már jóval a találkozó megkezdése előtt kerékpárosok, sőt gyalogosok is Bokodról Borsód felé tartottak, hogy szemtanúi legyenek a rangadónak. A két csapat találkozója mindig nagy nézőszámot vonz.
Szegény embert még az ág is húzza – tartja a közmondás. A hazaiak portása, Szöllősi keze a mérkőzés előtt megsérült, így nem tudott védeni. Helyette a mezőnyjátékos, Rácz húzta magára a kapusmezt. Mentségére legyen mondva: nem rajta múlott, hogy vesztesként hagyta el csapata a pályát.

A borsódiak kezdték jobban a játékot, egy pillanatra sem ijedtek meg a táblázaton előrébb álló szomszéd település csapatától. A hazaiak egy perc alatt két százszázalékos helyzetet is kihagytak, ami később megbosszulta magát.

A második félidőben egy ideig még tartották magukat Vaits edző tanítványai, de ekkor már látszott a két csapat közötti technikai különbség. Csak idő kérdése volt, hogy a bokodiak mikor találnak Rácz hálójába. ElÕbb Czifra fejelt a saját kapujába, öt perccel később már a vendég csatárok is eredményesek voltak.

A hazai játékosokon a fáradtság jelei mutatkoztak, így nem lehetett azt várni tőlük, hogy szépítsenek, esetleg egyenlítsenek. Végül egy órán át tudták tartani magukat. Talán ha nincs az öngól, akkor más lehetett volna az eredmény.

Azt azért meg kell jegyezni, hogy hősiesen védekeztek a borsódiak, de ezúttal a bokodiak mind erőnlétben, mind technikai tudásban felülmúlták ellenfelüket, és visszavágtak az ősszel, otthonukban elszenvedett 1-6-os vereségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!