Sport Bács-Kiskun

2009.01.31. 13:41

Schirilla megint nagyot alakított - Videóval és képekkel

Több mint ezer ember szeme láttára mártózott meg a jeges, nagyjából fél fokos vízben ifjabb Schirilla György Kecskeméten, szombaton délelőtt.

M. A.

 A nem mindennapi produkció helyszíne a Szabadidőparkban található tó volt, ami nyáron a vízisíelők paradicsoma. Schirilla nem véletlenül választotta idei jeges úszássorozata első állomásának éppen Kecskemétet. A sportoló elmondta, több mint 17 éve van kapcsolatban a várossal, műsort vezet a Gong rádióban, és emellett rendszeresen tart jóga- és életmód táborokat, tanfolyamokat is. Nagyon kedveli a várost és az itt élő embereket is.

A mostani rendezvénynek még egy apropója volt, ifjabb Schirilla vízbe merülésével az állatvédelem mellett is demonstrált és hangsúlyozta: az életben két fontos dolog van, a szeretet és az egészség, és nem csak az embereket, hanem az állatokat is szeretni kell.
Szavai alátámasztásaként a sportoló a vízbe merülés előtti percekben azzal a Füles névre hallgató kutyával kocogott pár kört a parton, akit korábban ismeretlenek aljas módon megkínoztak és életveszélyes állapotban került a Mentsvár az Állatokért Alapítványhoz. Később onnan egy szerető gazdihoz került.



A sportoló pontosan 11 óra 34 perckor lépett a vízbe és több, mint 7 percig úszkált vidáman és gond nélkül.
Schirillának még arra is volt ideje, hogy úszás közben többször kiintegessen és kikiabáljon a tapsoló közönségnek, sőt, a helyi műsorvezető kérésére még egy jégtáblára is kimászott a vízből.
S bár a hangosbemondó többször felhívta a közönség figyelmét arra, hogy lehet csatlakozni a lubickoló Schirillához, valahogy senki sem kapott kedvet a hidegben a téli úszkáláshoz.
Mintegy 7-8 perces úszás és lubickolás után Schirilla intett az őt csónakban követő búvároknak és biztosító embereknek: mehetnek a part felé, ennyi elég volt mára.

A stégre érve ugyan átfagyott, vörös testtel, de igen jó kedvűen adott interjút a sajtó képviselőinek, majd a perceken át történő fotózás után még autogram osztásra is jutott energiája. Mindezt egy szál úszónadrágban és fürdőköntösben.

Édesapja nyomdokában

Idősebb Schirilla György 37 éven át úszott egyet minden évben a jeges Dunába, fia 10 éve teszi ugyanezt, vagyis, ahogy ő fogalmazott: 47 éve nem telik el tél Schirillák nélkül a jeges vízben.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!