Sport Bács-Kiskun

2009.01.20. 11:54

Mi lesz a következménye a békésiek kézitusájának?

Botrányos körülmények közt ért véget szombaton a Kiskunhalas-Békéscsaba női kézilabda-mérkőzés.

R. I.

Ahogy korábban megírtuk, a vendégultrák betörtek a pályára, összeverekedtek a biztonságiakkal, majd a rendőrökkel is, hosszú időbe telt, mire helyre állt a rend a 24-24-es döntetlent hozó bajnoki után.

- Nagyon sajnáljuk a történteket, de mi mindent megtettünk a mérkőzés rendjéért - emlékezett vissza a történkre Rik Gabriella, a halasi klub elnöke. - Sok százezret költünk a biztonsági cégre, amelynek emberei Szegedről járnak át a mérkőzésekre. Szombaton nyolc biztonsági ember és három rendőr volt a találkozón. Sajnos a törvények szerint a biztonsági embereknek csak arra van joga, hogy lefogják a randalírozókat, vissza nem üthetnek. Ismerve a békési szurkolókat, a környék vendéglátóhelyei is bezártak, a csarnokba nem mértek alkoholt, de a vendégek - voltak vagy hetvenen - megtalálták a módját az italozásnak. A játékvezetők és az ellenőr mindent beírt a jegyzőkönyvbe, várjuk a szövetség döntését!

-Erre egy hét múlva kerülhet sor - mondta Katona Sándor versenyigazgató. - Megkapjuk a jegyzőkönyvet, majd összeül a fegyelmi bizottság. Bekérjük a bizonyítékokat, videófelvételeket és ezek alapján meghozzuk a fegyelmi döntést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!