Sport Bács-Kiskun

2009.01.13. 09:19

Bronzérmes a Qualisport az első Africa Race-en!

Harmadik helyen zárt a kamionos kategóriában a Qualisport istálló az elsőízben megrendezett Africa Race-en, amelynek finisére vasárnap került sor a szenegáli főváros, Dakar mellett, a Rózsaszín-tó partján.

Qualisport

A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás trió a sárga Scaniával biztonsági autózást mutatott be a zárónapi, St. Louis-ból elrajtolt rövid, tengerparti gyorsasági szakaszon. A viadal egyetlen magyar résztvevője 51 óra 28 perc 27 perces idővel zárta bronzérmes
pozícióban a kéthetes megmérettetést.
A győzelmet az Ivecóval induló Jan de Rooy szerezte meg, aki 50 óra 51 perc 14 másodperces idővel végzett az élen. A második helyen a szintén De Rooy-színekben versenyző DAF-os Hans Bekx végzett, aki 10 perc 56 másodperccel kapott ki „főnökétől”.
Az utolsó helyen az Unimogot hajtó Giacomo Vismara végzett, 1 óra 37 perc 31 másodperces hátránnyal.

Kovács Miklós pilóta:
- Tegnap nagyon szomorúak voltunk a versenybírók döntése miatt, mert rövid időre felcsillant a győzelem lehetősége. Ez már a múlté, most örülünk, mert elértük a legfőbb célt, eljutottunk Dakarba. A verseny borzalmasan kemény volt, ilyen puha homokkal még soha, sehol nem találkoztunk. A történtek ellenére köszönet jár a szervezőknek ezért a
nagyszerű versenyért. Hálásak vagyunk azoknak is, akik hazulról szorítottak értünk. A csapat szelleme kitűnt és büszke vagyok a srácokra, mert mindenki mindent megtett a jó szereplésért. Jövőre szeretnénk visszajönni és ha lehet, még jobb eredményt elérni!

Czeglédi Péter navigátor:
- Igazi Dakar volt az első Africa Race, embert és gépet próbáló útvonallal. A gazdasági világválság és a versenyt megelőző pletykahadjárat miatt nem volt túl népes a mezőny, de így legalább lehetett versenyezni egymással is. Ha túl sokan vannak egy sivatagi versenyen, annak mindig vonatozás a vége. Ez némi színt hozott ebbe a viadalba. Örülök, hogy sikerült jól teljesítenünk.

Tóth Tamás vezető szerelő:
- Mindig bíztam benne, hogy olyan a csapat Scaniája, amivel végig lehet menni egy ilyen nagyszabású sivatagi versenyen. Ez most végre bebizonyosodott, igazi problémánk csak az ablaktörlővel volt. Tudjuk, hogy van még javítanivaló a kamionon és ezt meg is fogjuk tenni, de egyelőre örülünk annak, hogy teljesítettük az első Africa Race-t!

Nagy László, a szervízkamion sofőrje:
- Több Dakar van már mögöttem, de kamionmániásként teljesen lázba hozott, hogy most egy Scaniát szervizelhettünk. Örülök, hogy jól szerepelt a magyar csapat.

Fazekas Károly szerelő:
- Először voltam ilyen sivatagi versenyen. Tapasztalatokat akartam szerezni és ez sikerült is. Köszönöm a csapatnak, hogy itt lehettem.

Bokor Attila szerelő:
- Szerintem a csapat jelesre vizsgázott. Jól szerepeltek a srácok és a sportszerűségről sem feledkeztek meg.

Qualisport -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!