Sport Bács-Kiskun

2009.01.30. 21:38

Botrány után büntetés

Kellemetlen esemény előzi meg a szombati Kiskunhalas-Nyíradony első osztályú női kézilabda mérkőzést.

Szűcs Károly

Pénteken délelőtt megérkezett a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos értesítése a Halas-Békéscsaba mérkőzésen történt rendbontással kapcsolatban. Mint ismeretes, január 17-én a halasiak fogadták a viharsarki csapatot. Mintegy 50-60 vendégszurkoló külön busszal érkezett, köztük a kemény mag tagjai. A vendégszurkolók a mérkőzés alatt két alkalommal berontottak a pályára, nekitámadtak a biztonságiaknak és a játékvezetőket szintén célba vették. A lökdösődés, rugdosás mellett egy-két pofon is elcsattant. Az esetet csütörtökön kivizsgálta a Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága, és mind két egyesületet egyaránt 180.000 Ft-ra büntette, amely ellen 15 napig lehet fellebbezni. A fellebbezés költsége 90.000 Ft. Az indoklás szerint a KNKSE-t azért bírságolták meg, mert a részeg csabai szurkolókat beengedték a sportcsarnokba, illetve a biztonsági feltételek elégtelensége miatt.

Zsadányi Sándor a halasiak edzője, aki maga is megjelent a szövetségi ülésen, nem tartja méltányosnak az ítéletet. Úgy véli, hogy a rendszeresen botrányt okozó csabai szurkolók hangadóit a Magyar Kézilabda Szövetségnek ki kellene tiltani az ország összes pályáról és a vidéki meccseken már a különbusz indulásakor ki kellene szűrni őket. „Megalázó, hogy a két egyesületnek kell magyarázkodni 30 szurkoló viselkedése miatt” – mondta. Az edző véleménye szerint csoportos garázdaság miatt a rendőrségnek kellene eljárást indítani a pályán verekedő csabai szurkolók ellen.

A szombati mérkőzéssel kapcsolatban a halasiak edzője elmondta, hogy mérkőzés tétje rájátszás második csoportjába, a legjobb nyolc közé kerülés. A Nyíradonynak nincs kiemelkedő tudású játékosa, de nagyon egységes csapat. A szombati halasi mérkőzés előtt a Nyíradony két ponttal áll a vendéglátók előtt és a nyolcadik helyet foglalja el. Szintén ide pályázik a KNKSE, ezért nagy küzdelem várható. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!