Sport Bács-Kiskun

2008.07.09. 21:54

Lecserélik a „bűnös” kapufákat - Képekkel

A sok helyzetet kihagyó KTE-Ereco Litingui góljával nyert a Vasas elleni edzőmeccsen.

Borbély Károly

Munkanap volt a szerdai, és munkanap a mai is. Mégis legalább négyszázan voltak kíváncsiak a KTE-Ereco felkészülési mérkőzésére. A lelátón ott ült a Vasas élő legendája, Illovszky Rudi bácsi is, igaz, őt inkább a fővárosi piros-kékek játéka érdekelte.

– A továbbiakra nézve jó jel, hogy ilyen sokan jönnek ki az edzőmeccseinkre – nyugtázta Tomiszlav Szivics, a kecskemétiek vezetőedzője, majd tudatta a jó hírt: – Hétfőtől felszerelik az új, más alakú kapufákat, amikről remélem, befelé pattannak a labdák.

Szó mi szó, ha már a mostani találkozón is az újak lettek volna, akkor lehet, hogy már a 21. percben vezetnek a hazaiak. Koncz ugyanis 24 méterről bődületes erővel találta el a keresztlécet. Az 52. percben ismét Fortunán múlt a KTE-Ereco gól: Szavics remek átadását követően Montvai fordult kapura, 18 méterről lőtt, a labda a bal kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

Rá három percre azonban már nem pattant sehová az Europass – nem csak az Eb-n, már a Széktóiban is ezzel játszanak –, hanem hatalmas erővel zúgott Borszéki feje felett a keresztléc alá: Koncz bal oldali beívelését követően Litingui csinált egy „légstopot”, majd 14 méterről bombázott a kapuba, 1–0.

Hogy ki az a Litingui? Csatár, a KTE egyik kedvencének, a kameruni Yannicknak a honfitársa. Az angyalföldiek ellen volt először lehetősége a bizonyításra, egy órányit töltött a pályán.
– Így elsőre tetszett. Jó a levegőben, bátor, gyors, de korai lenne ennél többet mondani róla – értékelte teljesítményét Szivics, majd szólt a találkozóról is: – Az első félidőben a helyzetek kidolgozásával, míg a másodikban a labdabirtoklással voltam elégedett. Láttam csapatomon a fegyelmet, a frissességet viszont még nem. De mitől is lennének frissek, amikor a felkészülésünknek nem abban a szakaszában járunk.

 

Kecskeméti TE-Ereco – Vasas 1–0 (0–0)

NB I-es felkészülési mérkőzés. Kecskemét, 400 néző.

Vezette: ifj. Somogyi.

Kecskemét, I. félidő: Mitrovics - Schindler, Lovrics, Grkinics, Koszó - Menyhárt, Csukics, Szavics, Koncz - Litingui, Yannick.

II. félidő: Tóth Z. - Vass Zs., Lovrics, Gyagya, Farkas I. - Rusvay, Alimpijevics, Némedi, Koncz - Lungu, Montvai. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.

 

Vezette: ifj. Somogyi.

Kecskemét, I. félidő: Mitrovics - Schindler, Lovrics, Grkinics, Koszó - Menyhárt, Csukics, Szavics, Koncz - Litingui, Yannick.

II. félidő: Tóth Z. - Vass Zs., Lovrics, Gyagya, Farkas I. - Rusvay, Alimpijevics, Némedi, Koncz - Lungu, Montvai. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!