Sport Bács-Kiskun

2008.07.21. 09:26

KTE-Ereco: A friss NB I-esek új reflektorok alatt rúgnak

Befejeződött a kecskeméti Széktói stadion világításának korszerűsítése. A reflektorok számát az NB I-es KTE-Ereco hazai mérkőzéseinek televíziós közvetítései miatt kellett megduplázni. Mostantól 128 darab, egyenként 2000 W-os lámpa világítja meg a pályát.

G. S.

Kisjuhász Gyula, a Széktói satdion igazgatója elmondta: az MLSZ előírása szerint a pálya síkjában 1200 lux fényerőt kell biztosítani, a játékosok fejmagasságában pedig a közeli felvételek miatt 1000 lux a követelmény. A világítás főpróbája ma (hétfő) este nyolc órakor lesz. A kecskemétiek Dunaújváros csapatát fogadják. Barátságos mérkőzés lesz, aminek egyik célja, hogy a kecskeméti játékosok megszokják a pályát megvilágító lámpák erős fényét.

Minden egyes reflektornak egy meghatározott pontra kell világítania. Számítógépes programmal ellenőrizték a beállításokat, szombaton éjszaka készültek el a háromhetes munkával a Polvill Kft. fényfelelelősei. Az első bajnoki forduló előtt még finomítani kell a beállításokat, és jöhetnek a tévések – tudtuk meg Polyák Istvántól, a kiviterlezést végző cég vezetőjétől.

– Harminchat méter magasan folyik ez a munka, egyszerre legfeljebb két-három szerelő lehet fent a reflektorok között –  mondja Polyák István, ecsetelve a nehézségeket, amivel a lámpatestek felszerelésekor szembesültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!