Sport Bács-Kiskun

2008.03.04. 20:38

Röplabda-kupa Dunaújvárosban

Címkék#sport

Március 6–7-én, csütörtökön és pénteken Dunaújvárosban rendezik a férfi röplabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Az első elődöntőben a címvédő Kaposvár a magyar bajnokságban alapszakasz-győztes Phoenix Mecano-KRC-vel találkozik.

Rajtmár István

A somogyiak célja egyértelmű: idén is az aranyéremre pályáznak, a kecskemétiek viszont nem ijednek meg korábbi játékosaiktól, akik most a riválist erősítik.
A Kecskemét mindössze egy vereséget szenvedett az NB I Liga Kiemelt-csoportjának alapszakaszában, amelyet így fölényesen megnyert. A kecskemétiek idén, a dunaújvárosi négyes döntőben „bűnhődnek” tavalyi könnyelműségükért. Egy éve, az ajkai MK-helyosztón szoros csatában hagyták kicsúszni a kezükből a bronzérmet, az odaadóan, lelkesen, motiváltan röplabdázó Dunaferr megérdemelten nyert. Nem csak egy kupaérmet vesztett tavaly a KRC, hiszen az elbukott meccs a csapat idei sorsolását is megnehezítette: Karagics Mátyás együttesének már az elődöntőben a címvédő Kaposvár ellen kell pályára lépnie.

Karagics Mátyás, a kecskemétiek edzője:

– Inkább mi számítunk sötét lónak a Kaposvár számára, mint ők nekünk. Ismerjük a stílusukat, láttuk őket játszani, ha bátrak leszünk, szerintem meglephetjük őket. Van egy-két taktikai variációnk, amit még nem használtunk, és bevethetjük, ha kell, de ezen kívül nagyon fontos lesz az önbizalom is! A kaposváriak is magyarok, ők is fiatalok, a labda gömbölyű. Játszik náluk néhány volt kecskeméti röplabdázó, Csala, Schulz és Kaszap -, s miért kellene a sajátjainktól megijedni?

Zarka Péter, a Kaposvár mestere:

– Lemaradtunk a négyes döntőről a Közép-európai Ligában, de bízom benne, hogy ez a játékosokban nem hagyott mély nyomot, s kellően motiváltak lesznek a Magyar Kupa négyes döntőjében. Túl kell lépni a csalódottságon, hiszen a hazai porondon jól szerepelni is nagy kihívás! Címvédésre készülünk, mindenképpen szeretnénk aranyérmet nyerni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!