Sport Bács-Kiskun

2008.03.14. 15:07

Liverpoolból érkezik a kecskeméti rögbisek hétvégi ellenfele

Címkék#sport

A felkészülési mérkőzések sorát egy ízig-vérig futball városból érkező rögbicsapattal a Liverpool Rangers-szel folytatják a KARC-osok.

Baon.hu

Az angol gárda mely egyébként a Liverpool University egyetemi túracsapata, közel 40 játékossal érkezik Magyarországra.
A "Beetles-fővárosi" ellenfél klubjának csak felnőtt korosztályban három csapata van, mely különböző osztályokban játszik az egyetemi és területi bajnokságokban, így minden bizonnyal kiváló rögbicsemegére számíthatnak a kilátogató nézők.

A mérkőzés a prominens ellenfél személyén kívül másról is nevezetes lesz, hiszen először a klub történetében, a közel egy éve felújítás alatt álló saját öltözőjükből futhatnak majd ki a csapatok.
A kizárólag a rögbisek saját erejéből elvégzett felújítás még közel sem ért a végéhez, kisebb-nagyobb munkálatok hátravannak ugyan, de a használatba vételnek immáron elhárultak az akadályai.






A március 29-i Elefántok elleni tavaszi rajtra készülő KARC-osok keretében sok változás történt a télen, mely elsősorban a válogatott gerincét is adó támadósorukat érintette. Az alapozást és úgy néz ki a teljes szezont is sérülés miatt kihagyó Túri mellett, a pontgyáros Hegedűs Szabolcs immáron Angliában próbál szerencsét, Hegedűs Ferenc és Nagy Tamás játéka is kétséges a tavasz során, továbbá a húzódással bajlódó válogatott szélső Bartus sem áll az edzők rendelkezésére. A komplett támadósornyi játékost junior válogatottakkal, valamint a télen Németországból visszatérő rutinos Hegedűs Zsolt hadrendbe állításával próbálja meg pótolni az edzői team.
A tolongás csapatrész is változásokon ment keresztül, hiszen a visszavonuló Dobosi mellett Habóczki az Exiles-hoz igazolt, míg Tóth Richárd szerepvállalása is kérdéses. Bár bekapcsolódott a munkába Borbély és Tóth Ádám, valamint az itt is kopogtató junior játékosokkal is bővül a kép így is kemény csaták várnak az egyelőre alakuló KARC csapatára tavasszal.

Nemzetközi felkészülési rögbimérkőzés

Kecskeméti ARC - Liverpool Rangers RUFC (ENG) Kecskemét, Széktói Stadion 4-es pálya

2008.03.16. (vasárnap) 15 óra

 

2008.03.16. (vasárnap) 15 óra -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!