Sport Bács-Kiskun

2008.03.11. 21:45

Az olimpiáért is birkóznak a legjobbak a hétvégén

Címkék#sport

Színvonalas küzdelmeket vár a március 15-én, Kecskeméten sorra kerülő kötöttfogású országos bajnokságtól Struhács György szövetségi kapitány. A megmérettetés egyben Balla József Emlékverseny is.

Borbély Károly

Az Univer-KTE Birkózószakosztálya rendezi március 15-én a kötöttfogású birkózók idei országos bajnokságát a Messzi István Sportcsarnokban, mely után teljessé válik az április 1. és 6. között Tamperében zajló olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra utazó válogatott névsora. A kecskeméti megmérettetés egyben Balla József Emlékverseny is. Öt éve annak, hogy a hírös város nemzetközi klasszis birkózója elhunyt.

- Az országos bajnokságon reményeim szerint színvonalas küzdelmeket láthatunk, a válogatottaktól pedig eredményes, akciódús birkózást várok – mondta Struhács György szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy az Eb-ig  azonos program alapján készülnek az olimpiai indulók és a Pekingre még nem kvalifikált versenyzők.
- A Tamperei kontinensbajnokság után választjuk ketté a csapatot, az ötkarikás játékokra készülőkkel újra alapozunk egy kicsit, míg a kvalifikációs versenyeken indulók számára a májusi formába hozás lesz a cél.

A finnországi Eb után még két viadalon lehet kiharcolni az olimpiai  részvételt: május 10-11-én Rómában, és május 24-25-én Újvidéken.

A 10 órakor kezdődő országos bajnokságon Horváth Gábor (55 kg), Zelei István és Zelei Gábor (mindkettő 60 kg), Horváth András (74 kg),  Dajka Richárd és Dajka Zsolt (mindkettő 84 kg), Nagy József (96 kg), Dömötör László és Nagy Tamás (mindkettő 120 kg) lép szőnyegre kecskeméti színekben.

– Dajka Zsolt nagy vetélytársa, Fodor Zoltán bordatörés miatt nem vesz részt a kecskeméti viadalon. Ha Zsolt nyer, akkor ő utazik az Eb-re. Amennyiben ott nagy skalpokat tud begyűjteni, akkor megnő az esélye az olimpiai részvételre. A 74 kilósok között Horváth Andris és Bácsi Péter között vízválasztó lesz az országos bajnokság. A jobbik megy Tamperébe, és ezzel az esélyei is megnőnek a pekingi utazásra – mondta Tihanics Tibor, az Univer–KTE szakvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!