Sport Bács-Kiskun

2007.10.31. 10:40

New-Yorki maraton kecskeméti résztvevővel

Címkék#sport

Egy magyar látássérült és egy kerekesszékes versenyző képviseli Magyarországot a New-York-i marathonon.

Baon.hu

2007. november 4-én immár 37. alkalommal rendezik meg New-York-ban a világ egyik legnagyobb induló létszámú marathonját. 1970-ben az első alkalommal még csak 127 futó vágott neki a 42 km 195 méternek. A neves sporteseményen azért különlegesen nagy dicsőség részt venni, mert a közel 40 ezer fő rajthoz álló versenyzőt 100 ezer fő jelentkező közül sorsolással választják ki.

A fogyatékkal élő, sérült sportolók létszáma meghaladja a háromszázat. Az útvonal áthalad Brooklyn, Queens, Bronx városrészen és végül Manhattanban a Central Parkban ér véget.
Minden marathoni futó álma az, hogy egyszer ezen a versenyen a Verazzano hídon sorakozzon fel a rajtvonal mögött. A magyar csapat összetételének különlegessége az, hogy a látássérült Bélafi Szilárdot két magyar tűzoltó, a budapesti Török Lajos és a kecskeméti Fekecs József kíséri végig a 42 km-en, Serényi Tibor kerekesszékes versenyzőnek a rajtnál és a célban Kanyó Ferenc, Balázs József, Bauer Márton és Dr. Faragó Ede tűzoltók segítenek.

A sportolók meghívásában az Achilles Track Sportegyesület működött közre, akinek társszervezete Dick Traum és Mary Bryant vezetésével New-York-ban működik. Az Achilles szervezet kiemelt feladatai között szerepel a testi fogyatékkal élő személyek sportversenyeken való részvételének elősegítése, lehetőségek biztosítása a sikerek eléréséhez, amely újabb reményt adhat.
 
A sportolók részvételét támogatja a New-York-i marathonon: az Achilles Track Sportegyesület Magyarország és a Fornetti Magyarország Kft, Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Sport Club, K&K Energy Kft., Koni BT., Fővárosi Tűzoltóparancsnokság. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!