SÉTA

2013.05.10. 12:04

A jövő Xbox-os játékai

A Microsoft következő konzolja állandó internetkapcsolatot követel meg, ha játszani szeretnénk – állította februárban az Edge Online. Ez a funkció gyakorlatilag kizárja a használt játékok piacát, az Xbox Live szerves részét képezi az új Xboxnak, miközben a továbbfejlesztett Kinecttel tovább fokozzák a mozgásérzékelős élményt.

Ruben Hartyáni, 9/E Kandó Kálmán Szakközépiskola

Belső forrásokra hivatkozva a lap úgy tudta, hogy bár a redmondiak teljes egészében elkötelezték magukat az online funkciók mellett, a játékok továbbra is fizikai adathordozón érkeznek. A jövő xbox-os játékai 50 GB kapacitású Blu-ray lemezeken terpeszkednek. Úgy látszik, a Microsoft végleg fejet hajtott a formátum előtt, s egyben elismerte a HD-DVD vereségét a Sony megoldásával szemben.

A szóbeszédek szerint a játékok dobozában találunk majd egy aktivációs kódot, amellyel az Xbox Live-os fiókunkhoz társíthatjuk a játékot, ily módon jogosultak leszünk az adott videojáték futtatására. Kizárólag az első felhasználó élvezheti a produktumot, még nem tudni, hogy a másodkézből vásárolt példányok tulajdonosai felárért vásárolhatnak-e új kódot a Microsofttól.

A forrás megerősítette az új Xbox hardverfelépítését, azaz egy AMD-alapú, 8 magos, 1,6 GHz-es processzor ketyeg a dobozban, a grafikus feldolgozóegység 800 MHz-en fut, D3D11.x-kompatibilis, s a konzol 8 GB DDR3 memóriával érkezik. A merevlemez kapacitását még mindig homály fedi, de a jelek szerint rekordméretű egységgel szerelik. Bár a next-gen Xbox és PlayStation architektúrái hasonlítanak egymásra, több PC-s fejlesztő is úgy látja, hogy a Sony megoldása előnyösebb, és hatalmi fölényt biztosít majd.

A magazin szót ejtett a továbbfejlesztett Kinectről is, amely még megbízhatóbban és pontosabban reagál a mozgásunkra. A „Kinect 2.0-t” már a konzolba beépítve találjuk.

Ruben Hartyáni, 9/E Kandó Kálmán Szakközépiskola -->

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!