SÉTA

2007.03.16. 13:01

Internet, számítógépes WC és egyéb nyavalyák

Hogy mi az internet? Nagymami szerint egy rock-banda. Aki néz TV-t tudja miről beszélek. A nyolcéves Pistike szerint mesefilmek tárháza.

Messzi János 9.a Constantinum Katolikus Gimnázium, Kiskunfélegyháza

Szerintem meg korlátlan lehetőségek tárháza. Azonban (mint ahogy ezt a nagyvilágban bárki tapasztalhatja) mindennek van negatív oldala. Elvégre a TV-ben már számtalanszor hallhattunk, illetve láthattunk olyan műsorokat, ahol a pedofíliát taglalták, amelyet már az interneten is művelnek. Sőt, az interneten ma már ingyen letölthetünk filmeket (ami nagyon szépnek hangzik), de ez illegális. A zenékkel ugyanez a helyzet. Nemcsak hogy illegális az ingyenes letöltésük (nagy százalékban), de még az aktuális lemezkiadó és még az énekes is anyagi károsodást szenvedhet.

Nos. Most aki ezt a cikket olvassa, biztos elgondolkodik, hogy akkor az internet hasznos, értelmes időtöltést biztosít, vagy értelmetlen szórakozás, amin még illegális cselekedet is végrevihető.

Véleményem szerint mindkettő. Azonban itt le kell szögeznem, ez nem az internet megalkotójának a hibája. Elvégre a felhasználó dönti el, hogy mire használja. Ő dönti el, hogy beteges hajlamainak eleget téve felrak-e olyan (kamaszokról készült) képet, akik még nem nagykorúak. Azt is a felhasználó dönti el, hogy esetleg tudományos érdekességeket olvas-e rajta. Az internet egy olyan lehetőség, aminek a segítségével jobban megismerhetjük az életet.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!